Auteur in de Spotlight

In deze rubriek krijgen auteurs de mogelijkheid om zichzelf voor te stellen. Een korte biografie, een welkomsttekst, etc. Voor de lezer een leuke (eerste) kennismaking. Wil je ook als auteur in de spotlight? Log dan eerst in svp en klik dan hierboven op de mogelijkheid om een artikel toe te voegen.

avatar83mini 051ed7cb01a1d6f07af8efb346d013b6
Hallo, even voorstellen. Mijn naam is Apolonia ter Weele, auteur/spiritueel coach. In 2008 heb ik mijn geboortestad Dordrecht achter me gelaten en ben ik gaan wonen in Maastricht. Na een turbulent leven vol mooie maar ook minder mooie herinneringen was de tijd voor verandering. Nadat ik me had ingenesteld in het huis van mijn huidige echtgenoot Giel, kwam al snel de vraag; wat nu! Een baan zoeken werd al snel een gebed zonder eind en niets doen was ook geen optie. Uiteindelijk heb ik mijn werk als zelfstandig spiritueel coach weer opgepakt en kwam de drang om te gaan schrijven weer naar de oppervlakte drijven. Jarenlang schreef ik emoties en gebeurtenissen van me af zonder echt iets met die kwaliteiten te doen. Door een ontmoeting met de schrijver Jan Razenberg uit Rhenen veranderde echter alles.

Jan stimuleerde mijn talenten en het werd al snel duidelijk dat ik serieus aan de gang zou moeten gaan als ik echt iets wilde bereiken. Tot dan toe had ik nooit echt door gezet door twijfel aan mijn eigen kunnen.

Twee jaar lang heb ik hard gewerkt en uiteindelijk resulteerde dat in het uitgeven van mijn allereerste boekje, een gedichtenbundel; geschonken woord.

Nooit vergeet ik meer het moment dat ik voor het eerst mijn boekje in handen had. Het voelde alsof ik bevallen was van mijn eerste kind. De verwondering, de geur, de emoties. Er ging letterlijk een nieuwe wereld voor mij open. De hele wereld moest mijn creatie zien en ik ging hard aan de slag om mijn werk te promoten. Dagenlang liep ik winkels af om overal trots mijn boekje te tonen. De media werd ingeschakeld, er werd een boekpresentatie georganiseerd en het internet werd afgestruind. Veelal werd er positief gereageerd. De plaatselijke krant schreef lovende woorden, een winkel dicht in de buurt toonde belangstelling en er werd verkocht via internet.

Echter, op het moment dat je succes hebt in wat dan ook, steekt jaloezie de kop op. Ongeloof en verdriet overmannen je geluksgevoel en het kost even tijd om ook hieraan te wennen.

Zeker als een deel van de negatieve reacties komt van mensen die heel dichtbij je staan.

Het heeft mij echter niet weerhouden. Nadat snelheid er een beetje uit was en ik in wat rustiger vaarwater kwam, besloot ik te starten met mijn nieuwe project; mijn autobiografie. De behoefte groeide om mensen te laten kennismaken met Apolonia ter Weele de auteur. Wie ben ik, waar kom ik vandaan, wat zijn mijn drijfveren in het leven. Zonder dat ik het besefte ging ik een traject in dat mij zou schonen van mijn verleden. Hoogte en dieptepunten werden uitvergroot en maakte dat ik los kwam van alle drama’s in mijn leven en de rode draad ontdekte die de leidraad vormt voor mijn bestaan in dit leven.

Mijn autobiografie is inmiddels als manuscript gereed, geredigeerd en ligt nu geduldig te wachten op de nodige correcties. Daarna zal het gelezen gaan worden door diverse mensen. Ik merk dat ik hier een beetje weifelend tegenover sta aangezien ik behoorlijk kwetsbaar ben in wat ik heb opgeschreven. Mijn leven is alles behalve rooskleurig geweest en in alle oprechtheid heb ik mij bloot gegeven. Velen zullen mij en zichzelf herkennen in de verhalen en geheimen zullen niet langer geheimen zijn. Ik zal echter doorzetten en hierdoor mijn verleden los kunnen laten.

Inmiddels ben ik verder gegaan met schrijven en een roman is op handen. Ik merk dat er honderden verhalen zich in mijn hoofd afspelen als toneelspelen die wachten op de kans te laten zien hoe geweldig ze zijn. Het kost me dan ook moeite te focussen op een ding tegelijk (iets dat ik heb geleerd van Jan). Mijn hoofd is een vat vol verhalen dat leeg moet. Tussendoor doe ik aan schrijfwedstrijden mee, waardoor ik af en toe even wat teveel aan energie kwijt kan. De kraan staat open en gaat niet meer dicht. Ik hoop dan ook dat mijn verhalen verslonden zullen worden door iedereen en ik op die manier ooit de kans zal krijgen van het schrijven mijn vak te maken.

Dit is mijn nieuwe doel in het leven en ik ben dankbaar voor de gelegenheid, die vrijheid te voelen en te beleven. Ik gun een ieder deze kans in het leven. De vrijheid om te doen wat je hart en je ziel je ingeven te doen.

Apolonia ter Weele, auteur/spiritueel coach

Dit artikel delen?

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2019
https://www.lekkerboek.nl/sitemap