Auteur in de Spotlight

In deze rubriek krijgen auteurs de mogelijkheid om zichzelf voor te stellen. Een korte biografie, een welkomsttekst, etc. Voor de lezer een leuke (eerste) kennismaking. Wil je ook als auteur in de spotlight? Log dan eerst in svp en klik dan hierboven op de mogelijkheid om een artikel toe te voegen.

clineruysschaert
Hoi iedereen!   Mijn naam is Céline Ruysschaert. Nog niet zo heel lang geleden, in het jaar 1995, ben ik geboren. Met pen en papier in handen. Later werd dit vervangen door een eigen computer, wiens geheugen vol zit met allerlei verhalen.
Ik vermoed dat ik zo’n tien jaartjes jong was toen ik mijn eerste kortverhaal schreef. Uiteraard was ik daar heel fier op, wat dus betekent dat iedereen in mijn dichte omgeving het te lezen kreeg.

4 jaar later en heel wat verhaaltjes rijker, gaf een opdracht voor het vak Nederlands dat extra duwtje in mijn rug om een boek te gaan schrijven. De opdracht bestond erin om een fictief dagboekfragment te schrijven. Met heel veel enthousiasme liet ik mijn fantasie de vrije loop. De leerkracht was laaiend enthousiast wat me natuurlijk stimuleerde om aan een boek te starten. Of het me zou lukken, wist ik toen nog niet, maar ik kon het altijd proberen. Omdat ik in het schrijven van dat ene fragment zoveel plezier had beleefd en er wel een gans verhaal aan kon vastknopen, besloot ik om dit als onderwerp voor mijn boek te kiezen. Je kunt dus eigenlijk wel stellen dat mijn eerste boek ontstaan is uit een kortverhaal van pakweg duizend woorden.

Na ruim een maand was mijn eerste boekje klaar. Het was me dus gelukt! In eerste instantie wilde ik het enkel laten inbinden in een plaatselijke copyshop, maar op aanraden van een aantal mensen die mijn boekje lazen, zocht ik naar een geschikte uitgever. Op het internet stootte ik op uitgeverij Boekscout Yo! Hun uitgeefproces leek me aantrekkelijk, dus stuurde ik mijn manuscript naar hen toe. Toen ik te horen kreeg dat ze mijn boekje ook daadwerkelijk wilden uitgeven, sprong ik zowat een gat in het plafond. Een aantal maandjes later brak het grote moment aan. Het proefexemplaar van mijn eerste boekje dat de naam ‘Dagboek van een jong talent: de tennismicrobe’ kreeg, viel door de gleuf van mijn brievenbus! Ongelofelijk! Op 15 juli 2010, op 15-jarige leeftijd, kwam het op de markt en kon de promotie van start gaan.

Dit was tevens het startschot om meerdere boeken te gaan schrijven. Op 25 maart 2011 verscheen dan ook mijn tweede boek ‘Sylver en een verboden talent’, een derde boek is al in de maak. Ook schrijf ik nog regelmatig eens een kort verhaaltje, column of recensie.

Uiteraard ga ik ook nog naar school waar ik de richting wetenschappen-wiskunde volg. Schrijven (en lezen!) doe ik dus voornamelijk in de vakanties, aangezien mij daar tijdens het schooljaar nog weinig tijd toe rest.

Wat de toekomst me brengt als schrijfster, daar kan ik nog geen antwoord op formuleren. Later verder studeren als leerkracht of misschien wel journalist behoort tot de mogelijkheden. Maar zo ver is het nog niet. Eerst mijn diploma secondair halen. Maar als het van mij afhangt, zal ik nog heel wat boeken schrijven!

Dit artikel delen?

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2019
https://www.lekkerboek.nl/sitemap