Voor schrijvers, door schrijvers

Actuele schrijfwedstrijden

Schrijfwedstrijden
Op Schrijverspunt is het meest complete overzicht van actuele en doorlopende schrijfwedstrijden in België en Nederland te vinden. Maak zelf een keuze aan welke schrijfwedstrijd je mee wilt doen.
Per maand een overzicht van schrijfwedstrijden waar je nog/al aan mee kunt doen. KLIK op de gewenste maand!

Nijmeegse Literatuurprijs

nijmeegse literatuurprijsDe editie 2020 van de Nijmeegse Literatuurprijs is van start! Door corona waren bij het organiseren een aantal zaken minder vanzelfsprekend dan vorige jaren. We zijn erg blij dat we de editie dit jaar door kunnen laten gaan, met een in grote lijnen vergelijkbare opzet. Belangrijkste wijziging voor trouwe deelnemers is dat we nog aan het kijken zijn naar de preciese vorm van de uitreiking. De vorm daarvan maken we op een later tijdstip bekend.

Het reglement staat vanaf vandaag online. Je vindt het hier: Reglement Nijmeegse Literatuurprijs 2020. In het reglement staat ook hoe je kunt inzenden. Wie inzendt, wordt geacht van dit reglement op de hoogte te zijn.

In het kort
De Nijmeegse Literatuurprijs staat open voor iedereen die woont, werkt of studeert in Nijmegen of directe omgeving. Alle genres, van verhalen tot gedichten, van columns tot songteksten, zijn toegestaan.  Je mag maar één keer inzenden. Een inzending bestaat uit één tekst van maximaal 1000 woorden, of uit 3 gedichten.

Prijzen
Er wordt een geldprijs uitgereikt en de winnende inzending wordt gepubliceerd.  Ook wordt er een publieksprijs uitgereikt.

Belangrijke data
Inzendingen zijn welkom van 1 september tot en met 31 oktober 2020.
Voor iedere inzending is inschrijfgeld verschuldigd. Het inschrijfgeld dient uiterlijk drie werkdagen na sluiting van de inzendtermijn op de rekening van de organisatie te zijn bijgeschreven.
De uitreiking van de prijzen vindt plaats op op vrijdag 11 december, in een nader bekend te maken vorm.

Vragen kunnen gemaild worden aan: info@nijmeegseliteratuurprijs.nl.

Bron: https://www.literaireactiviteitennijmegen.nl/literatuurprijs/

Dit artikel delen?
Hits: 205