Voor schrijvers, door schrijvers

Actuele schrijfwedstrijden

Schrijfwedstrijden
Op Schrijverspunt is het meest complete overzicht van actuele en doorlopende schrijfwedstrijden in België en Nederland te vinden. Maak zelf een keuze aan welke schrijfwedstrijd je mee wilt doen.
Per maand een overzicht van schrijfwedstrijden waar je nog/al aan mee kunt doen. KLIK op de gewenste maand!

Harland Awards schrijfwedstrijd

harland awardsDe grootste Nederlandstalige schrijfwedstrijd voor fantasy, sciencefiction, horror en aanverwante speculatieve genres krijgt een nieuw thuis bij de grootste lezerscommunity van Nederland en Vlaanderen! Voor de deelnemers een kans om zich aan nog meer lezers te presenteren en voor de Hebbannisten een kans om met nieuw talent (en misschien ook een nieuw genre) kennis te maken.

Hebban organiseert sinds een paar jaar regelmatig thematische schrijfwedstrijden. Die werden steeds populairder, onder andere door de duizenden keren gedownloade ebooks van de winnende verhalen. De Stichting Fantastisch Genre was op zoek naar een nieuwe organisatie voor de Harland Awards en een sterk platform om de schrijfwedstrijd bij het grote publiek zichtbaar te maken. Die twee ontwikkelingen zijn nu gecombineerd in de Harland Awards op Hebban!

Al sinds 1976 wordt de Harland Awards – onder verschillende namen, zoals de King Kong Award, de Millenniumprijs en de Paul Harland Prijs – georganiseerd. De schrijfwedstrijd richt zich op korte verhalen (tot 7.500 woorden) in de speculatieve genres, zoals fantasy, sciencefiction, horror, magisch realisme en alles wat daar tussen, onder, achter en omheen ligt.

Voor de schrijvers - we zijn benieuwd naar jouw fantastische verhaal!

Het speculatieve genre is enorm breed en gevarieerd. Zorg er voor dat je een goed beeld hebt van wat al bestaat, welke clichés en valkuilen je moet vermijden en schrijf dan je allerbeste verhaal. Of twee. Het is toegestaan om samen met anderen je verhaal te schrijven. De Harland Awards is een gejureerde schrijfwedstrijd met feedback voor de deelnemers, een geldprijs en eeuwige roem voor de winnaar. Als bonus worden de vijf beste verhalen in een Hebban ebook gepubliceerd (kans op duizenden lezers!) en de auteurs in een artikel gepromoot richting meer dan 195.000 Hebbanleden. Inzenden kan vanaf 1 september (en tót 4 oktober) en dan vind je alle details en de werkwijze nog eens genoemd in het inzendartikel.

Meedoen?

Een verhaal van 7.500 woorden (maximaal, korter mag zeker ook) schrijf je niet zomaar, vandaar dat we de schrijfwedstrijd nu alvast aankondigen. Je hebt bijna vier maanden om jouw fantastische verhaal te schrijven en te perfectioneren. Hieronder staan de algemene voorwaarden.

Hoofdprijs: 500 euro + goodiebag + publicatie in ebundel + promo op Hebban

Vier runners-up: publicatie in ebundel + promo op Hebban

Lengte verhaal: max 7.500 woorden

Aantal: iedere auteur mag maximaal 2 verhalen indienen

Thema: vrij, binnen de speculatieve genres (fantasy, sciencefiction, horror en aanverwanten)

Verhaal: Het verhaal is in correct Nederlands geschreven, is nieuw en nog niet eerder ergens gepubliceerd (online of in print)

Wie kan meedoen: iedereen met een Hebbanaccount (heb je die niet? Maak er snel een aan!) en die aan de voorwaarden voldoet

Deadline: zondag 4 oktober om 1 minuut voor middernacht

Inzenden: vanaf 1 september via formulier op Hebban, met het verhaal als Word-document bijgevoegd (anoniem)

Anonimiseren: om het verhaal anoniem te kunnen beoordelen, dient alle informatie in het verhaal die tot identificatie van de auteur kan leiden, verwijderd te worden

Meerdere auteurs: twee of meer auteurs kunnen samen een verhaal schrijven en indienen. Dit geldt voor elk van de auteurs als één inzending. Een van de auteurs doet de inzending.

Inschrijfgeld: 10 euro per verhaal (uiterlijk 14 oktober binnen)

Feedback: elk voorselectie- en jurylid schrijft een kort commentaar bij elk gelezen verhaal. De commentaren worden per verhaal gebundeld en zijn voor deelnemers te downloaden na de bekendmaking van de uitslag. Over de uitslag en de jurycommentaren wordt niet gecommuniceerd

Publicatie: Je geeft met inzending automatisch toestemming je verhaal te publiceren in een op Hebban gratis verkrijgbare epub. Wil je niet dat je verhaal zo gepubliceerd wordt, doe dan niet mee. De te publiceren verhalen krijgen indien nodig lichte redactie rond spel- en tikfouten. Een meer ingrijpende redactie wordt niet toegepast, waardoor overleg met de auteurs niet nodig is.

Auteursrecht: het auteursrecht blijft bij de individuele auteurs

Bekendmaking: De winnende verhalen worden in december bekendgemaakt en de ebundel met de top 5 wordt gepubliceerd op Hebban

Bron: https://www.hebban.nl/artikelen/hebban-organiseert-de-harland-awards-schrijfwedstrijd

 
 
Dit artikel delen?
Hits: 1214