Voor schrijvers, door schrijvers

Actuele schrijfwedstrijden

Schrijfwedstrijden
Op Schrijverspunt is het meest complete overzicht van actuele en doorlopende schrijfwedstrijden in België en Nederland te vinden. Maak zelf een keuze aan welke schrijfwedstrijd je mee wilt doen.
Per maand een overzicht van schrijfwedstrijden waar je nog/al aan mee kunt doen. KLIK op de gewenste maand!

versla Grutte Pier - schrijfwedstrijd

Schrijfwedstrijd:
grutte pierDit jaar is het 500 jaar geleden dat de Friese vrijheidsstrijder Pier Gerlofs Donia, beter bekend als Grutte Pier, overleed. De geboorteplaats van Pier is Kimswerd en hier ontstond het initiatief om dorpsgenoot Pier te herdenken met een schrijfwedstrijd.

Grutte Pier daagt je uit
Schrijf een essay, verhaal, beschouwing, column of gedicht over wat voor Pier het enige was wat telde: VRIJHEID. Hoe je dat thema uitdiept, is aan jou; daarin ben je helemaal vrij. Vragen die je op weg zouden kunnen helpen zijn bijvoorbeeld: Rechtvaardigde Piers drang naar vrijheid de manier waarop hij de strijd aanging? Is het terecht dat de Friese krijgsheer, vrijheidsstrijder, kaper en zeerover vereerd wordt als een volksheld? Hoe is vrijheid beleefd door de eeuwen heen? Hoe ziet vrijheid eruit? Zijn we in 2020 nog wel vrij, als individu of als groep? Hoe is dat in Friesland, in Nederland en wereldwijd?

Spelregels
Je tekst is maximaal 1500 woorden lang.
Je mag schrijven in het Fries of Nederlands.
De inzendingen worden anoniem beoordeeld.
Alle inzendingen worden gebundeld in een boek.
De jury bestaat uit:
– Willem Schoorstra, schrijver, o.a. van het boek over Grutte Pier;  Pier-de profesij fan bline Simen.
– Meindert Bylsma, schrijver, oud-onderwijzer en Kimswerder.

Voor de winnaars
De prijsuitreiking vindt plaats rond 28 oktober, de sterfdatum van Pier, in Hotel Grutte Pier te Kimswerd. Eerste prijs: Tegeltableau bestaande uit 28 tegels van Pier, gemaakt door Sjoukje Tijssen van FRIEStile te Kimswerd. Tweede prijs: Overnachting in Hotel Grutte Pier in Kimwerd voor twee personen.

Stuur je inzending uiterlijk 1 september 2020 in naar info@friestile.nl.

Bron: https://afuk.frl/nl/skriuwwedstryd-ferslaan-grutte-pier-mei-wurden/

Dit artikel delen?
Hits: 885