Voor schrijvers, door schrijvers

Actuele schrijfwedstrijden

Schrijfwedstrijden
Op Schrijverspunt is het meest complete overzicht van actuele en doorlopende schrijfwedstrijden in België en Nederland te vinden. Maak zelf een keuze aan welke schrijfwedstrijd je mee wilt doen.
Per maand een overzicht van schrijfwedstrijden waar je nog/al aan mee kunt doen. KLIK op de gewenste maand!

UitJeErvaring gedichtenwedstrijd

‘Thuis’ is meer dan daar waar je woont. Je ergens thuis voelen kan overal: in je eigen huis, op school, het werk, bij vrienden, familie, geliefden of zelfs in een heel ander land. Daar waar iemand echt zichzelf kan zijn, zich veilig, geliefd en gehoord voelt. Dat is thuiskomen, waar je naar verlangt en eigenlijk niet meer vandaan wilt. Maar ook: het gebrek aan een thuis, in welke vorm dan ook; door het gebrek aan een woning, werk, vrienden of geliefden. Zeker in deze onzekere tijden is het hebben van een thuis, een 'veilige haven', meer dan ooit relevant en belangrijk.

uitjeervaringWie maakt het mooiste gedicht rond het uitdagende thema ‘thuis‘? Het onderwerp kan zo breed als mogelijk en poëtisch worden beschreven, maar het thema moet wel tot uiting komen. Vanuit de wedstrijd zullen er 1 of meerdere bundels verschijnen. Alle kwalitatief goed bevonden inzendingen worden hierin opgenomen.

Voor de mooiste drie gedichten is er een prijs, namelijk publicatie en een eervolle vermelding in de door ons uit te geven gedichtenbundel(s). De winnaars krijgen de bundel(s), waarin zijn of haar gedicht staat, van ons cadeau. Daarnaast krijgen zij een VVV-bon.
 

Deze gedichtenwedstrijd is een initiatief van stichting UitJeErvaring. Als ervarings- en uitgeefplatform bieden wij op laagdrempelige wijze een podium om ervaringen met en over sociaal-maatschappelijke thema’s te delen. Denk hierbij onder andere aan de (geestelijke) gezondheidszorg, het hebben van een psychische kwetsbaarheid, maar ook aan sociale uitsluiting, vergrijzing, discriminatie en armoede.

Een deel van de opbrengst zal naar een nader te bepalen goed doel gaan.

Deadline van de wedstrijd:: 15 september 2020

Website waarop verdere informatie te vinden is: https://www.uitjeervaring.nl/schrijfwedstrijden.html

Dit artikel delen?
Hits: 1123