Voor schrijvers, door schrijvers

Poëziewedstrijd ‘Dichter in Beeld’

Van 1 september tot en met 8 november 2020 organiseert de Openbare Bibliotheek Brasschaat de Nederlandstalige poëziewedstrijd ‘Dichter in Beeld’. Iedereen tussen 7 en 100 jaar kan deelnemen door maximum 3 gedichten te schrijven bij foto’s uit het digitale album van ‘Dichter in Beeld’. 

De Openbare Bibliotheek Brasschaat organiseert poëziewedstrijd ‘Dichter in Beeld’ in samenwerking met Standaard Boekhandel Brasschaat, Academie Noord, de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord, Fotokollektief  VISIE 4, Koninklijke Fotokring Brafodia  en leden van de BVNF (Bond Verantwoorde Natuurfotografie).

Visie 4 © Willy Hermans

VISIE 4 © Willy Hermans   

Hoe deelnemen?

Lees het wedstrijdreglement.

Dien je gedicht(en) in via het online inschrijvingsformulier.

Of geef al je documenten in gesloten envelop af aan de balie van de hoofdbibliotheek: Bredabaan 407, 2930 Brasschaat.

Wat kan je winnen?

De 5 winnaars per leeftijdscategorie krijgen een mooi boekenpakket en een dichtbundel met de beste gedichten en de foto waarbij ze geschreven werden. 

De winnende combinaties van foto en gedicht zullen een maand lang tentoon gesteld worden in de bibliotheek.

Alle winnende en een aantal beloftevolle deelnemers die net buiten de prijzen vielen, ontvangen een uitnodiging om deel te nemen aan een poëzieworkshop. De workshops worden per leeftijdscategorie ingericht. Indien de maatregelen tegen het coronavirus geen samenkomst toelaten, worden de workshops digitaal georganiseerd.

Prijsuitreiking / Bekendmaken winnaars

Eind januari 2021, rond de poëzieweek, maken we de winnaars van ‘Dichter in Beeld’ bekend. We hopen dat dan een feestelijke prijsuitreiking mogelijk is. De leerlingen van de Academie voor Muziek en Woord dragen dan de winnende gedichten voor.  We zetten de winnaars in de bloemetjes en we praten gezellig na bij een drankje en een hapje.  

Meer info?

mail: poeziewedstrijd@brasschaat.be of tel: 03 650 03 60 

Dit artikel delen?
Hits: 368

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen