Voor schrijvers, door schrijvers

Digitaal: nieuwe normaal?

Van online spelletjes spelen met vrienden tot een zoomoverleg voor het werk. De digitalisering is al jaren aan de gang en kwam dankzij de coronacrisis in een stroomversnelling. Digitaal als het nieuwe normaal heeft voordelen, maar waar er voordelen zijn, zijn ook nadelen.
digitaalNiet iedereen heeft toegang tot internet of beschikt over voldoende financiële middelen om een computer aan te kopen. In sommige gezinnen delen vier gezinsleden één laptop. Maar ook voor veel oudere mensen is de digitale stroomversnelling niet evident. Een oma die haar mailadres in Google typt en niet snapt waarom ze haar gmail niet kan openen, het is geen uitzondering. Misschien zorgt digitalisering ook voor ongelijkheid? 

De digitale kloof is het nieuwe thema van het magazine DNG van Het Vermeylenfonds. 
Klim in je pen en laat je gedachten over dit thema de vrije loop.

Kans maken op publicatie in magazine?

Schrijf een tekst over het thema ‘digitale kloof’. Welke woorden associeer jij daarmee? Wat is jouw kijk op mogelijke ongelijkheid die digitalisering met zich meebrengt? Klim in je pen en doe mee. Bezorg ons je creatie van maximaal 150 woorden uiterlijk 15 februari en wie weet, prijkt jouw tekst in het volgende DNG-magazine.

Winnaar vorige editie

Siel Vermeulen
won de vorige editie van de wedstrijd over het thema 'Schuld en boete'. Haar tekst 'Leven is nemen' ontdek je hier. 

Vermeylenfonds en Creatief Schrijven vzw slaan handen in elkaar

Het Vermeylenfonds ontwikkelt sociaal-culturele praktijken voor een solidaire samenleving waarin vrijheid en gelijkwaardigheid centraal staan. Als vrijzinnig-humanisten omarmen zij diversiteit en pluralisme en willen zij burgers verbinden. Hun focus ligt daarbij op de sociale impact van taal.

Vier keer per jaar publiceren zij het magazine DNG.  Vier keer per jaar verschijnt er hier op Azertyfactor een schrijfkans, die leidt tot publicatie van één tekst in hun magazine. De focus ligt telkens op een ander thema.
Houd de kansen op deze site dus goed in de gaten!

Deadline

15 feb. 2021

Bron: https://azertyfactor.be/wedstrijd/digitaal-nieuwe-normaal

Dit artikel delen?
Hits: 210

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !