Voor schrijvers, door schrijvers

Schrijfwedstrijd: Verhaal voor dictee 2021

dictee 2021Wil je dat jouw verhaal wordt voorgelezen in meer dan 100 bibliotheken? En dat duizenden deelnemers aan Het Groot Dictee Heruitgevonden zich laven aan jouw woorden en die neerpennen? 

Grijp dan je kans en klim in je pen. We zijn immers op zoek naar een meeslepend verhaal voor De Schrijfwijzen, Het Groot Dictee Heruitgevonden, dat dit jaar plaatsvindt op vrijdagavond 8 oktober 2021.  En dat simultaan in meer dan 100 bibliotheken gespreid over heel Vlaanderen en Brussel. 

WAT VOOR TEKST ZOEKEN WE?

Het verhaal speelt zich af tussen de boeken en/of in de bibliotheek. 

Het hoeft niet te wemelen van de moeilijke woorden, eigennamen of instinkers. Dit dictee is immers geen wedstrijd voor woordenboekfetisjisten, maar wel een laagdrempelig taalspel. We zijn vooral op zoek naar een meeslepend verhaal met een kop en een staart

Je verhaal telt minimaal 500 en maximaal 700 woorden. Bij voorkeur vormt het inleidend gedeelte (met cliffhanger), bestaande uit 120 tot 150 woorden, een afgerond geheel dat gebruikt kan worden als traditioneel dictee. De rest van de tekst is de basis voor een taalspel.

Slechts 1 inzending per persoon. 

Nam je eerder al deel? Dan mag je nu opnieuw deelnemen maar niet met dezelfde tekst. Enkel niet eerder ingestuurde teksten voor deze wedstrijd komen in aanmerking. 

Was je bij één van de vorige edities winnaar of laureaat, dan kan je helaas niet meer deelnemen. We bieden nu graag de kans aan nog onbekend talent. 

WAT VOOR SCHRIJVER ZOEKEN WE? 

Iemand die bereid is om, zelfs als hij/zij/hun wint, aan zijn/haar/hun creatie te schaven. 
Samen met taaldeskundige Ludo Permentier maken we er de ultieme dicteetekst van. 

We geven met deze wedstrijd een kans aan onbekend talent. Je kunt enkel deelnemen als je nog geen boek of bundel gepubliceerd hebt, noch bij een erkende uitgeverij, noch in eigen beheer.

SELECTIE: 3 LAUREATEN, 1 WINNAAR

Juryleden Esohe Weyden (slammer, schrijver), Chaima Saysay (nieuwslezer) en Ludo Permentier (taaldeskundige) selecteren drie laureaten.

De winnaar wordt in de bloemetjes gezet op vrijdagavond 8 oktober. 

De drie laureaten ontvangen een boekenpakket. 

Bron: https://azertyfactor.be/wedstrijd/verhaal-voor-dictee-2021