Voor schrijvers, door schrijvers

Actuele schrijfwedstrijden

Schrijfwedstrijden
Op Schrijverspunt is het meest complete overzicht van actuele en doorlopende schrijfwedstrijden in België en Nederland te vinden. Maak zelf een keuze aan welke schrijfwedstrijd je mee wilt doen.
Per maand een overzicht van schrijfwedstrijden waar je nog/al aan mee kunt doen. KLIK op de gewenste maand!

Rinke Tolman Poëziewedstrijd

rinke tolmanVoor de tiende keer looft de gemeente Soest de driejaarlijkse Rinke Tolmanpoëzieprijs uit. Je kunt tot vrijdag 24 april jouw gedichten inzenden.

De Rinke Tolmanpoëzieprijs
De organisatie van de prijs berust sinds 1993 bij de Stichting Literaire Activiteiten Soest (SLAS), in samenwerking met het Vlaams-Nederlands literair/cultureel tijdschrift Schoon Schip. 
Rinke Tolman (1891-1983) was veldbioloog, journalist, auteur van talrijke natuurboeken, poëziebundels en ereburger van Soest. Het thema is deze keer 'Zwerfkeien'.

Hoe doe ik mee?
Je kunt meedoen door korte gedichten van maximaal 12 regels in te zenden naar het secretariaat van de SLAS: secretariaat@slas-soest.nl. De inzendingen dienen uiterlijk 7 augustus 2020 binnen te zijn. De te winnen prijzen: Eerste prijs: 1000 euro, tweede prijs: 500 euro, derde prijs: 250 euro.
Volledige reglement

De jury

De jury wordt voorgezeten door dichter/schrijver Vrouwkje Tuinman en bestaat verder uit bestuursleden van de SLAS. Vrouwkje Tuinman is een Nederlandse dichteres, romanschrijfster, journaliste en columniste. Zij debuteerde in september 2004 met de dichtbundel Vitrine. . In 2010 ontving zij de Halewijnprijs voor haar hele oeuvre. In januari 2007 verscheen haar tweede bundel, 'Receptie'.

Prijsuitreiking
Locatie: Raadszaal Gemeentehuis, Raadhuisplein 1, Soest
Datum
: 18 september 
Tijd
: 20.00 - 22.00 uur
Kosten
: gratis toegang

 Bron: https://www.slas-soest.nl/programma/1264/rinke-tolman-prijs:-het-po%C3%ABzie-schrijven-begint-nu.html

Dit artikel delen?
Hits: 122

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen