Cursus & opleiding schrijven

Schrijven is een hobby voor sommigen die redelijk overweg kunnen met de Nederlandse taal. Maar wil je je eigen schrijverskwaliteiten verbeteren dan is de deelname aan een voor jou passende cursus of opleiding zeker te overwegen.
Schrijfcursus voor zelfstandig ondernemers. Kijk in de agenda wanneer je mee kunt doen.

Marketing, PR, klantenwerving en publiciteit zijn gewoon andere woorden voor lekker schrijven over waar je goed in bent.

Zodat mensen je kunnen vinden. Dat geldt voor heel veel kleine ondernemers en andere zelfstandigen.

Eigen praktijk beginnen? Prachtige organisatie aan het opzetten? Zelfstandig werkend journalist? Freelancer? ZZP-er? Dan is het zaak om gezien te worden. Goed schrijfwerk helpt daarbij. Mensen, potentiële klanten, die belangstelling kunnen hebben voor je werk moeten je daardoor kunnen vinden, zelfs als ze nog niet weten dat ze naar je moeten zoeken.

Tijdens de cursus schrijf je je eigen publiciteitspakket

Om dat te bereiken moet je een interessant pakketje informatie hebben dat op het juiste moment ingezet kan worden om je potentiele klant te verleiden met je in zee te gaan. Wat dat betreft is een publiciteitspakket net als het beginnen van een relatie: het begint met een knipoog (een visitekaartje misschien, in een zakelijk contact, of een persbericht), dan volgt stap voor stap meer belangstelling en dus meer informatie.

Daarom maak je tijdens deze schrijfcursus voor zelfstandig ondernemers een persbericht, kennismakingskaart, folder, webteksten, nieuwsbrief en column. Je eigen bedrijf en je eigen teksten mag je inbrengen als oefenmateriaal. Daardoor heb je aan het einde van de cursus werkelijk je eigen publiciteitspakket bij elkaar geschreven – of je hebt in elk geval een uitstekend beeld van wat je daarvoor nodig hebt.

Lukte het zelf schrijven van je informatiemateriaal niet zo geweldig, dan kun je in elk geval een heldere briefing geven aan een professioneel tekstschrijver, omdat je weet wat je nodig hebt.

Schrijven is goed voor de lijn

Een leuke bijwerking van deze schrijfcursus rond publiciteit en marketing: door bewust en gestructureerd bezig te zijn met je bedrijf of eigen praktijk, krijg je vaak onverwacht helder zicht op je doelstelling en je bijzondere kwaliteiten als organisator of zelfstandige. Je brengt lijn in je teksten. Daardoor onderscheid je zelf ook schrijvenderwijs de bijzaken van de hoofdzaken in je werk.

Daarom kun je met recht zeggen: schrijven is goed voor de lijn. Zeker voor zelfstandigen.

Ondersteunend en inspirerend schrijven

Je medecursisten zijn natuurlijk ook potentiële klanten. Daarom wordt er ruim aandacht besteed aan elkaar's teksten.

Zo weet je direct of een tekst het juiste effect heeft, vraagtekens oproept of lekker loopt. De reacties van de anderen zijn bovendien extra interessant omdat alle deelnemers ondernemende mensen zijn die met je mee willen denken over jouw doelstellingen.

De sfeer van de cursus is daardoor vriendelijk, ondersteunend en open. Een mooi, eerlijk product bieden of een inspirerende dienst verlenen levert immers toch de meeste levenslust op. Liefde blijft het uitgangspunt. Ook als het om zaken gaat.

SEO module: gevonden worden

Een website is van groot belang voor ondernemers. Je teksten maak je dan ook tijdens de cursus op een manier die Google steeds verleidt om je site te laten zien. Maar er zijn meer mogelijkheden om bovenaan te komen bij de zoekresultaten voor Google. Een van de cursusavonden wordt verzorgd door een gastdocent die zich specialiseerde in de vindbaarheid van websites en SEO – Search Engine Optimalisation -. Direct na de cursus kun je je eigen website door deze gastdocent laten testen (WebTest) op vindbaarheid, tegen een sterk gereduceerd tarief.

Inhoud van de cursus

Structuur en opbouw

Niks zo moeilijk als schrijven over je eigen werk. Je weet te veel. Daarom moet je goed nadenken wat je klant nou eigenlijk moet weten over je. Minder dan jij, in elk geval. Elke tekst begint daarom met het bepalen van een structuur, een opbouw, het maken van keuzes. Wat laat je weg? Wat noem je? Wat is jouw kracht? Wat is je product nou eigenlijk?

Teksten structureren is gemakkelijker dan je denkt. We doen dat door het Schrijfpentagram, dat ik ontwikkelde. Dat met die 'flow' en 'inspiratie' is prachtig natuurlijk, maar je maakt daar meer kans op als je er eerst zelf, door helder denkwerk en een knappe techniek, de basis voor legt.

Persberichten schrijven

Je moet het kunnen als je een bijzondere activiteit organiseert of een nieuwe ontwikkeling te melden hebt. Hoe maak je zoiets interessant, hoe nemen de media persberichten op?

Folder maken

Je werk is voor jou waarschijnlijk inspirerend en waardevol. De mensen die je nog nooit ontmoet hebben weten dat niet. Om een folder te maken moet je je verplaatsen in je klant. Hoe doe je dat? Wat werkt?

Website maken / webtekst schrijven

Teksten voor internet maken is een vak apart. Hoe deel je een site in? Hoe gebruik je je woorden zo dat je gevonden wordt, zelfs als mensen je niet zoeken? Je leert je webteksten en blogs 'vindbaar' te schrijven in de aparte SEO-module die door een gastdocent wordt verzorgd.

Sociale media

Nee, Twitter is er niet om iedereen te verklappen wat je eet vanavond. Hoe gebruik je Facebook, Twitter, LinkedIn en je eigen blog om meer mensen te laten weten wat jij te bieden hebt? Praktische tips en natuurlijk de uitdaging om meteen te beginnen.

Column schrijven

Je visie verwoorden, opinieren, 'sturend schrijven': je profileert je ermee als iemand die niet alleen kennis van zaken heeft, maar ook voor een bepaalde toon, een stijl van werken kiest. Bovendien is het verschrikkelijk leuk om een column te maken.

Nieuwsbrief of website: slotwerkstuk

Alle schrijftechnieken die je tijdens de cursus oefent, moeten tenslotte samenkomen in een eindopdracht: de opzet van je website, een folder of een nieuwsbrief. Wervende teksten, verrassende nieuwtjes, grappige oefeningen en inspirerende citaten... Het komt allemaal samen in je eigen tekstwerk. Direct bruikbaar voor je eigen bedrijf of praktijk.

Certificaat

Wie alle avonden deelgenomen heeft en een eindwerkstuk heeft gepresenteerd ontvangt een certificaat 'Functioneel Schrijven met SEO-module', dat door niemand wordt erkend. Een prachtbewijs van je tekstuele doorzettingsvermogen!

Huiswerk!

De vingers branden op het toetsenbord als je eenmaal begint met het schrijfwerk dat je al zo lang uit hebt gesteld. Daarom heb je tijdens deze cursus steeds ruim voldoende huiswerk om schrijfuren te maken: te spelen met woorden, je eigen schrijfstijl te vinden of te versterken, nieuwe technieken uit te proberen en de feedback van mij en je medecursisten direct te verwerken in je website of folder.

Kost dat?

Deelname: 450 euro inclusief reader, feedback en verbeteringstips voor je eigen tekstwerk, boek voor creatief schrijven, certificaat, kortingsbon WebTest. Belangstellenden die al Schatschrijven of Magisch Schrijven volgden krijgen voorrang. De groepsgrootte is klein om optimale persoonlijke aandacht te garanderen.

Voor plusleden 10% korting!

 

Snel inschrijven is dus erg handig! Ga naar : Yoeke. com

RATING

5.0

STEMMEN

2

HITS

3409

Nuttig artikel?

Is dit artikel nuttig voor jou?

  Graag je stem. (5 = erg nuttig, 1=niet nuttig, etc.)

Gebruikerswaardering: 5 / 5

PLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVE