opleiding938x250 Schrijven is een hobby voor sommigen die redelijk overweg kunnen met de Nederlandse taal. Maar wil je je eigen schrijverskwaliteiten verbeteren dan is de deelname, naast bijvoorbeeld het gebruik van manuscriptbegeleiding, aan een voor jou passende cursus of opleidng zeker te overwegen.

In deze rubriek geven we een overzicht van de mogelijkheden. Heb je ervaring met een van de mogelijkheden deel die dan, dmv een waardering of commentaar, met anderen die op zoek zijn naar de geschikte opleiding.

Cursus & Opleiding schrijven

Docent Creatief Schrijven

Creatief schrijven is een belangrijke tak aan de boom van de kunsteducatie. Met de anderhalf jaar durende opleiding DOCS (Opleiding DOcent Creatief Schrijven) voorziet Scriptplus in de behoefte aan professionalisering van het vak schrijfdocent.


Inmiddels hebben zesentwintig schrijfdocenten uit het hele land het - gecertificeerde – diploma van de opleiding DOCS behaald.

De opleiding duurt drie semesters, waarin zowel schrijven (proza en poëzie) als leren schrijven (didactiek) evenwichtig aan bod komen. Stageopdrachten en stagebezoeken maken deel uit van de opleiding. Studenten hebben een studiebelasting van gemiddeld zo’n anderhalve dag per week. In het laatste semester zullen we ingaan op specifieke doelgroepen, zoals creatief schrijven met kinderen, studenten en senioren.

DOCS is goedgekeurd als kaderopleiding amateurkunst en wordt afgesloten met een examen dat leidt tot een gecertificeerd diploma. Dit is geen hbo-diploma,maar kan daar in de praktijk wel goed mee vergeleken worden. Toelating is afhankelijk van de hoeveelheid aanmeldingen, maar ook van een intake door de docenten. Doel is namelijk dat zoveel mogelijk deelnemers met een certificaat de opleiding afsluiten.
Klik hier voor de USP’s van DOCS
Het is mogelijk om de studiekosten of andere scholingsuitgaven voor de belastingdienst af te trekken. Zie:hier

- Groepsgrootte: maximaal 15
- Studiemateriaal: syllabus, reader
- Docenten: Koos van den Kerkhof, Inge Schouten e.a.

Prijzen zijn per semester

KLIK HIER voor meer informatie.

Dit artikel delen?
Pin It

Login of registreer om een reactie te plaatsen