opleiding938x250
Ken je dat? Je leest een verhaal en meteen kun je het boek nietmeer wegleggen. Het blijft boeien en je móét gewoon weten hoe het verder gaat. Wat is nu het geheim achter zo’n meeslepend verhaal? Je ontdekt het in de cursus Creatief schrijven van de LOI.
De LOI-cursus Creatief schrijven besteedt onder meer aandacht aan stijl, verteltechniek en structuur. Daarbij doe je een schat aan praktische schrijftechnieken op. Je verhalen gaan leven, boeien, verrassen en prikkelen. Alle kneepjes van het vak worden je bijgebracht, zodat jij je talenten optimaal ontplooit.
Tijdens deze schrijfcursus ga je meteen zelf aan de slag met inspirerende schrijfopdrachten. Schrijven leer je immers het beste door het veel te dóén. Na afloop van deze schrijfopleiding schrijf je zo goed dat de lezer alleen een boeiend verhaal leest en niets merkt van de onderliggende schrijftechnieken. Wie weet, ligt jouw verhalenbundel straks wel in de winkel!

  • Leer binnen no time een boeiend verhaal schrijven.
  • Creatieve en praktische cursus.
  • Inspirerende praktijkdag met prominente schrijver..
Voor wie
Is schrijven je passie en wil je leren hoe je een goed verhaal schrijft, dat de lezer van begin tot eind boeit? Wil je je verschillende verteltechnieken eigen maken en leren schrijven in diverse genres? Dan is de cursus Creatief schrijven jou op het lijf geschreven. Alles wat je zoekt, komt aan bod in deze cursus.
Einddoel
Na afloop van de LOI-cursus Creatief schrijven heb je een goed inzicht in het creatieve proces van schrijven. Je bent bekend met verschillende schrijftechnieken en genres, van historische en streekverhalen tot misdaad- en fantasieverhalen. Je weet waar een goed verhaal aan moet voldoen en ook hoe je dat zelf kunt schrijven. Kortom: na afronding van de cursus ben je in staat boeiende verhalen te schrijven in elke stijl die je wilt.
Inhoud van de cursus Creatief schrijven
De cursus Creatief schrijven daagt je uit om alles uit je schrijftalent te halen. Je leert verschillende technieken hanteren en oefent met verschillende stijlen en verhaalsoorten. Zo leer je over je grenzen heen kijken en ontdek je welke stijl en technieken jou het beste liggen. Nadat je hebt kennisgemaakt met het schrijversvak en de basisvaardigheden die je nodig hebt, ga je direct aan de slag met het schrijven van verhalen.

Het lesmateriaal bevat vele tekstfragmenten van bekende schrijvers. Zo zie je heel goed hoe een bepaalde verteltechniek werkt. Natuurlijk ga je de technieken zelf toepassen in je eigen verhalen. Deze stuur je op naar je docent. Deze geeft je feedback en tips om je verhalen nog beter te maken. Ben je tevreden over je verhaal? Dan kun je dit ook delen met je medecursisten in het cursistenblad Lei.
Meer over de inhoud
De creatief schrijven cursus start met de basistechnieken voor het creatief schrijven. Wanneer je deze onder de knie hebt, ga je verder leren hoe je (korte) verhalen kunt schrijven. Onderwerpen die daarbij aan bod komen, zijn:

Onderzoek doen

Voor veel verhalen zul je onderzoek moeten doen. Zelfs als het om een autobiografisch verhaal gaat, moet je feiten opzoeken. Maar ook als je een bepaalde sfeer of omgeving wilt gebruiken, zul je goed gedocumenteerd moeten zijn. Dit hoofdstuk bespreekt de verschillende documentatiemogelijkheden, zoals bibliotheek, encyclopedie en internet.

Het hele verhaal

Je hebt een idee voor je verhaal. Je weet waar het ongeveer over moet gaan. En je hebt onderzoek gedaan naar allerlei elementen die in het verhaal voor kunnen komen. Dan kun je gaan schrijven. Maar hoe begin je? En hoe deel je het verhaal in ofwel hoe structureer je het? En vooral, hoe eindig je? Dit hoofdstuk geeft je antwoord op deze vragen.

De beschrijving

In elke tekst komen beschrijvingen voor. Zonder beschrijving is geen verhaal of roman compleet. In dit hoofdstuk gaan we dan ook in op het schrijven van beschrijvingen ofwel de verhalende tekst. Daarbij leggen we de nadruk op een aantal elementen als centraal thema. We gaan na hoe beschrijvingen werken als de plaats van handeling, een land(schap) of een werkomgeving het centrale thema van het verhaal vormt. En hoe je je in het maken van beschrijvingen kunt bekwamen.

Personage opbouwen

Dit hoofdstuk gaat in op de betekenis van een personage in een verhaal. Tegelijkertijd zijn personages ook ’de anderen’, mensen uit je omgeving of toevallige voorbijgangers. In dit hoofdstuk lees je over mensen, figuren en personages, die je in je verhalen laat optreden. Vragen die aan bod komen, zijn: hoe ontwikkel je een personage?, wat kun je leren van voorbeelden van personages? En welke typeringen zijn er?.

Het perspectief

Elk verhaal wordt vanuit een bepaald perspectief geschreven. Iets of iemand vertelt wat er gebeurt ofwel, iemand houdt de camera vast en registreert wat er gebeurt. Een goed doorgevoerd perspectief is een belangrijk structuurelement in een verhaal. In dit hoofdstuk leer je hoe perspectief werkt en hoe je het kunt toepassen in je verhaal.

De spanningsboog

Wat is spanning in een verhaal? Sleutelbegrippen hierbij zijn timing en spanningsboog. De cursus maakt een onderscheid tussen verstandelijke en emotionele spanning en de spanning die ontstaat uit de stijl en structuur zelf. Dit hoofdstuk bespreekt kort enkele middelen die de schrijver in dit verband kan gebruiken.

Innerlijke criticus

Je tekst is af. Eerst ben je blij en dan komt de twijfel. Is het wel goed wat ik heb geschreven? Wat denken anderen ervan? Dit hoofdstuk gaat in op de twijfel en de kritiek die je zelf hebt. Daarvoor gebruiken we de theorie van de ’innerlijke criticus’, die voortkomt uit de psychosynthese. Je leert wat een ’innerlijke criticus’ is, op welke momenten je er last van hebt en hoe je hem constructief kunt gebruiken.

Oog krijgen voor je eigen tekst

Het moeilijkste van schrijven zit ‘m niet in het bedenken van een interessant verhaal of een interessante gedachte, en ook nog niet zozeer in het opschrijven ervan. Het moeilijkste van schrijven zit ‘m waarschijnlijk in het bedenken hoe je tekst op een eventuele lezer zal overkomen, om je te verplaatsen in een eventuele lezer. Want als schrijver ben je eigenlijk het slechtst in staat je tekst onbevangen tegemoet te treden. In dit hoofdstuk zul je je tekst als het ware herschrijven voor een eventuele lezer. Dat wil zeggen: een lezer die niet belast is met de kennis waar jij als schrijver over beschikt.

Schrappen en herschrijven

Nu gaan we een tekst herschrijven. Een tekst herschrijven is erg gemakkelijk, zeker als je, zoals bijna iedereen, op een computer werkt. En het is het moeilijkste wat er is, als je er eenmaal mee bezig bent. Elke verandering roept allerlei andere veranderingen op, zodat er tijdens het schrappen of herschrijven een soort domino-effect ontstaat. Dit hoofdstuk leert je waar je allemaal op moet letten bij het herschrijven van je tekst.

Naar buiten treden

In dit hoofdstuk behandelen we de manier waarop je de laatste hand aan je teksten kunt leggen, en wat je kunt doen om dat zo goed mogelijk te laten verlopen. Bovendien besteden we aandacht aan hoe je optredens kunt regelen en hoe je de publiciteit voor je eigen werk ter hand kunt nemen. En tot slot: wat als je je boek wilt inleveren bij een uitgever? Ook dat leer je aan het einde van de cursus.
Praktijkdag met prominente schrijver
Ieder jaar organiseert de LOI, bij voldoende belangstelling, exclusief voor cursisten van alle (creatieve) schrijfcursussen, een unieke bijeenkomst. Op deze zaterdag in november ontmoet je je medecursisten en je docenten. ’s Ochtends spreek je met elkaar over de opleiding maar vooral ook over het schrijverschap. ’s Middags is er altijd een bekende schrijver aanwezig met wie je van gedachten kunt wisselen. Gasten in recente jaren waren o.a. Oek de Jong, Nicolaas Matsier en Rosita Steenbeek. De kosten van deze dag bedragen ongeveer € 45,00 inclusief koffie, thee en lunch.
Studieverklaring
Heb je alle opdrachten ter beoordeling ingestuurd en wil je een bewijs van de gevolgde cursus? Dan kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.
Verder leren
Heb je na de cursus Creatief schrijven de smaak te pakken en wil je nog meer genres leren beheersen? Kies dan een van de andere schrijfcursussen van de LOI, zoals Roman schrijven of Blogs en columns schrijven. Deze cursussen kun je verkort volgen nadat je de cursus Creatief schrijven hebt gedaan. Of kies voor een tekencursus om je verhalen te leren illustreren Wil je pakkende zakelijke teksten leren schrijven voor het internet? Kies dan voor de cursus Schrijven voor het web.
De kwaliteitsgarantie van de LOI
Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. De LOI-opleidingen zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW, voor zover ze onder de reikwijdte van deze wetten vallen. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.
Studiemethode
Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen
Bij de LOI kun je de cursus volgen waar en wanneer het jou uitkomt. Heb je veel of juist weinig tijd om met de cursus bezig te zijn? Bij de LOI kun je zoveel tijd aan je cursus besteden als je maar wilt. Je ontvangt een uitgebreid pakket dat uitnodigt om direct mee aan de slag te gaan. Zelfstandig maar zeker niet alleen; je krijgt professionele begeleiding en kunt op elk moment vragen stellen aan je eigen docent.
Zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de cursus? Dan krijg je ook gratis praktijkdagen. Daarnaast kun je bij de cursus gebruikmaken van diverse online studietools, zoals instructievideo’s, kennistests of oefeningen. Kortom: een slimme, doeltreffende en leuke manier van leren.
Maximale flexibiliteit
"Ik heb een baan en jonge kinderen. Dat ik mijn eigen studie-uren kan indelen, is voor mij een uitkomst."Charlotte Buijsse

LOI-student

Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen.
Online leeromgeving
Via de online leeromgeving LOI Campus leg je heel gemakkelijk contact met je docent en medecursisten. Je stelt er je vragen en kunt ervaringen uitwisselen. Ook vind je er handige studietools, zoals een duidelijk overzicht van de cursus en je resultaten en eventuele extra instructievideo’s of geluidsfragmenten.Bij steeds meer cursussen kun je via LOI Campus zelfs deelnemen aan live webcolleges.


De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring die je van start tot eindstreep begeleiden.
Je kunt dan ook op elk moment vragen stellen en krijgt feedback van een vakspecialist die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Cursusduur
Een cursus van de LOI is prima te combineren met werk, gezin en andere bezigheden. Bij de LOI studeer je in je eigen tempo. Heb je meer tijd beschikbaar? Dan kun je de cursus sneller afronden.


Cursusduur: 10 maanden

Verkort programma
Heb je al een creatieve schrijfcursus bij de LOI afgerond en wil je deze cursus Creatief schrijven volgen? Kies dan voor de cursus Creatief schrijven verkort. Je slaat het basisgedeelte over en gaat meteen leren hoe je de mooiste verhalen kunt schrijven.

Hoeveel tijd kost mijn cursus
Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de cursus besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur per week. Heb je het druk of heb je juist meer tijd te besteden Geen probleem! De cursus past zich aan jou aan.
Langer over de cursus doen? Geen probleem!
Wil of kun je de cursus niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-cursussen mag je langer over de cursussen doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur. Daarbij geldt een minimum van 12 maanden. Dus ook als je cursus maar 3 of 4 maanden duurt, mag je 12 maanden over de cursus doen. Je behoudt in die periode recht op persoonlijke begeleiding, feedback op je opdrachten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere aanbieders!
Studietijd halveren? Dat kan!
Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, mag je langer over je studie doen.

Lesgeld
Het lesgeld staat hieronder vermeld. Eventuele tussentijdse prijsverhogingen worden niet doorberekend. Er zijn diverse fiscale regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 5% korting) worden betaald. Geef je keuze aan bij inschrijving.Lesgeld : 10 x € 26,65
Inschrijven
Inschrijven is heel simpel. In een paar eenvoudige stappen ben je ingeschreven. Je kunt dan binnenkort al aan de slag. Doe het dus vandaag nog!

KLIK HIER voor meer informatie of om je aan te melden!

Pin It
Met de inspirerende LOI-cursus Blogs en columns schrijven leer jeprecies hoe je op een pakkende manier blogs en columns kunt schrijven. Je leert blogs te publiceren en komt erachter hoe je een lezerspubliek opbouwt én vast kunt houden. Een blog of column kan eigenlijk over alles gaan, van een populair televisieprogramma tot de wereldpolitiek. Belangrijk is dat je mening er in doorklinkt. Met deze cursus leer je alles over de...
Wil je een (eigen) biografie goed op papier zetten? Kies dan voor decursus (Auto)biografie schrijven en je hebt het zo in de vingers! De cursus autobiografisch schrijven van de LOI besteedt onder meer aandacht aan een zorgvuldig gekozen stijl, bijpassende verteltechniek en de juiste structuur. De cursus gaat in op het vinden van inspiratie, het omgaan met blokkades en het omzetten van ideeën in goede teksten. Ook leer je kritisch...
Moet elke tekst raak zijn? Leer dan nu (in je eigen omgeving en in het tempo dat jou past) hoe je een column schrijft.Een goede column is bondig, puntig en uitdagend van karakter en daardoor dwingt het schrijven ervan overbodige franje te schrappen en na te denken over hoe je de lezer kunt prikkelen. schriftelijke cursus TekstFontein heeft een cursus columns schrijven ontwikkeld, waarin je alles over dat schrappen en...
Zou jij willen dat schrijven vlot en gemakkelijk gaat? En zou je je meerwillen verdiepen in de verschillende aspecten van de Nederlandse taal, zoals spelling, stijl en schrijfvaardigheid? Dan heeft Studieplan dé oplossing voor je. Met Correct Nederlands schrijven leer je binnen acht maanden op een praktische manier met alle aspecten van de Nederlandse taal omgaan! Het studiepakket is onlangs compleet vernieuwd en voldoet helemaal aan de in 2006 ingevoerde nieuwe...
Ken je dat? Je leest een verhaal en meteen kun je het boek nietmeer wegleggen. Het blijft boeien en je móét gewoon weten hoe het verder gaat. Wat is nu het geheim achter zo’n meeslepend verhaal? Je ontdekt het in de cursus Creatief schrijven van de LOI. De LOI-cursus Creatief schrijven besteedt onder meer aandacht aan stijl, verteltechniek en structuur. Daarbij doe je een schat aan praktische schrijftechnieken op. Je verhalen gaan leven, boeien, verrassen en prikkelen. Alle kneepjes van het vak worden je bijgebracht, zodat jij je talenten optimaal ontplooit. Tijdens deze schrijfcursus ga je meteen zelf aan de slag met inspirerende schrijfopdrachten. Schrijven leer je immers het beste door het veel te dóén. Na afloop van deze schrijfopleiding schrijf je zo goed dat de lezer alleen een boeiend verhaal leest en niets merkt van de onderliggende schrijftechnieken. Wie weet, ligt jouw verhalenbundel straks wel in de winkel! Leer binnen no time een boeiend verhaal schrijven. Creatieve en praktische cursus. Inspirerende praktijkdag met prominente schrijver.. Voor wie Is schrijven je passie en wil je leren hoe je een goed verhaal schrijft, dat de lezer van begin tot eind boeit? Wil je je verschillende verteltechnieken eigen maken en leren schrijven in diverse genres? Dan is de cursus Creatief schrijven jou op het lijf geschreven. Alles wat je zoekt, komt aan bod in deze cursus. Einddoel Na afloop van de LOI-cursus Creatief schrijven heb je een goed inzicht in het creatieve proces van schrijven. Je bent bekend met verschillende schrijftechnieken en genres, van historische en streekverhalen tot misdaad- en fantasieverhalen. Je weet waar een goed verhaal aan moet voldoen en ook hoe je dat zelf kunt schrijven. Kortom: na afronding van de cursus ben je in staat boeiende verhalen te schrijven in elke stijl die je wilt. Inhoud van de cursus Creatief schrijven De cursus Creatief schrijven daagt je uit om alles uit je schrijftalent te halen. Je leert verschillende technieken hanteren en oefent met verschillende stijlen en verhaalsoorten. Zo leer je over je grenzen heen kijken en ontdek je welke stijl en technieken jou het beste liggen. Nadat je hebt kennisgemaakt met het schrijversvak en de basisvaardigheden die je nodig hebt, ga je direct aan de slag met het schrijven van verhalen. Het lesmateriaal bevat vele tekstfragmenten van bekende schrijvers. Zo zie je heel goed hoe een bepaalde verteltechniek werkt. Natuurlijk ga je de technieken zelf toepassen in je eigen verhalen. Deze stuur je op naar je docent. Deze geeft je feedback en tips om je verhalen nog beter te maken. Ben je tevreden over je verhaal? Dan kun je dit ook delen met je medecursisten in het cursistenblad Lei. Meer over de inhoud De creatief schrijven cursus start met de basistechnieken voor het creatief schrijven. Wanneer je deze onder de knie hebt, ga je verder leren hoe je (korte) verhalen kunt schrijven. Onderwerpen die daarbij aan bod komen, zijn: Onderzoek doen Voor veel verhalen zul je onderzoek moeten doen. Zelfs als het om een autobiografisch verhaal gaat, moet je feiten opzoeken. Maar ook als je een bepaalde sfeer of omgeving wilt gebruiken, zul je goed gedocumenteerd moeten zijn. Dit hoofdstuk bespreekt de verschillende documentatiemogelijkheden, zoals bibliotheek, encyclopedie en internet. Het hele verhaal Je hebt een idee voor je verhaal. Je weet waar het ongeveer over moet gaan. En je hebt onderzoek gedaan naar allerlei elementen die in het verhaal voor kunnen komen. Dan kun je gaan schrijven. Maar hoe begin je? En hoe deel je het verhaal in ofwel hoe structureer je het? En vooral, hoe eindig je? Dit hoofdstuk geeft je antwoord op deze vragen. De beschrijving In elke tekst komen beschrijvingen voor. Zonder beschrijving is geen verhaal of roman compleet. In dit hoofdstuk gaan we dan ook in op het schrijven van beschrijvingen ofwel de verhalende tekst. Daarbij leggen we de nadruk op een aantal elementen als centraal thema. We gaan na hoe beschrijvingen werken als de plaats van handeling, een land(schap) of een werkomgeving het centrale thema van het verhaal vormt. En hoe je je in het maken van beschrijvingen kunt bekwamen. Personage opbouwen Dit hoofdstuk gaat in op de betekenis van een personage in een verhaal. Tegelijkertijd zijn personages ook ’de anderen’, mensen uit je omgeving of toevallige voorbijgangers. In dit hoofdstuk lees je over mensen, figuren en personages, die je in je verhalen laat optreden. Vragen die aan bod komen, zijn: hoe ontwikkel je een personage?, wat kun je leren van voorbeelden van personages? En welke typeringen zijn er?. Het perspectief Elk verhaal wordt vanuit een bepaald perspectief geschreven. Iets of iemand vertelt wat er gebeurt ofwel, iemand houdt de camera vast en registreert wat er gebeurt. Een goed doorgevoerd perspectief is een belangrijk structuurelement in een verhaal. In dit hoofdstuk leer je hoe perspectief werkt en hoe je het kunt toepassen in je verhaal. De spanningsboog Wat is spanning in een verhaal? Sleutelbegrippen hierbij zijn timing en spanningsboog. De cursus maakt een onderscheid tussen verstandelijke en emotionele spanning en de spanning die ontstaat uit de stijl en structuur zelf. Dit hoofdstuk bespreekt kort enkele middelen die de schrijver in dit verband kan gebruiken. Innerlijke criticus Je tekst is af. Eerst ben je blij en dan komt de twijfel. Is het wel goed wat ik heb geschreven? Wat denken anderen ervan? Dit hoofdstuk gaat in op de twijfel en de kritiek die je zelf hebt. Daarvoor gebruiken we de theorie van de ’innerlijke criticus’, die voortkomt uit de psychosynthese. Je leert wat een ’innerlijke criticus’ is, op welke momenten je er last van hebt en hoe je hem constructief kunt gebruiken. Oog krijgen voor je eigen tekst Het moeilijkste van schrijven zit ‘m niet in het bedenken van een interessant verhaal of een interessante gedachte, en ook nog niet zozeer in het opschrijven ervan. Het moeilijkste van schrijven zit ‘m waarschijnlijk in het bedenken hoe je tekst op een eventuele lezer zal overkomen, om je te verplaatsen in een eventuele lezer. Want als schrijver ben je eigenlijk het slechtst in staat je tekst onbevangen tegemoet te treden. In dit hoofdstuk zul je je tekst als het ware herschrijven voor een eventuele lezer. Dat wil zeggen: een lezer die niet belast is met de kennis waar jij als schrijver over beschikt. Schrappen en herschrijven Nu gaan we een tekst herschrijven. Een tekst herschrijven is erg gemakkelijk, zeker als je, zoals bijna iedereen, op een computer werkt. En het is het moeilijkste wat er is, als je er eenmaal mee bezig bent. Elke verandering roept allerlei andere veranderingen op, zodat er tijdens het schrappen of herschrijven een soort domino-effect ontstaat. Dit hoofdstuk leert je waar je allemaal op moet letten bij het herschrijven van je tekst. Naar buiten treden In dit hoofdstuk behandelen we de manier waarop je de laatste hand aan je teksten kunt leggen, en wat je kunt doen om dat zo goed mogelijk te laten verlopen. Bovendien besteden we aandacht aan hoe je optredens kunt regelen en hoe je de publiciteit voor je eigen werk ter hand kunt nemen. En tot slot: wat als je je boek wilt inleveren bij een uitgever? Ook dat leer je aan het einde van de cursus. Praktijkdag met prominente schrijver Ieder jaar organiseert de LOI, bij voldoende belangstelling, exclusief voor cursisten van alle (creatieve) schrijfcursussen, een unieke bijeenkomst. Op deze zaterdag in november ontmoet je je medecursisten en je docenten. ’s Ochtends spreek je met elkaar over de opleiding maar vooral ook over het schrijverschap. ’s Middags is er altijd een bekende schrijver aanwezig met wie je van gedachten kunt wisselen. Gasten in recente jaren waren o.a. Oek de Jong, Nicolaas Matsier en Rosita Steenbeek. De kosten van deze dag bedragen ongeveer € 45,00 inclusief koffie, thee en lunch. Studieverklaring Heb je alle opdrachten ter beoordeling ingestuurd en wil je een bewijs van de gevolgde cursus? Dan kun je een studieverklaring aanvragen. Hierop staan de gevolgde cursus en de behaalde resultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-. Verder leren Heb je na de cursus Creatief schrijven de smaak te pakken en wil je nog meer genres leren beheersen? Kies dan een van de andere schrijfcursussen van de LOI, zoals Roman schrijven of Blogs en columns schrijven. Deze cursussen kun je verkort volgen nadat je de cursus Creatief schrijven hebt gedaan. Of kies voor een tekencursus om je verhalen te leren illustreren Wil je pakkende zakelijke teksten leren schrijven voor het internet? Kies dan voor de cursus Schrijven voor het web. De kwaliteitsgarantie van de LOI Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. De LOI-opleidingen zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW, voor zover ze onder de reikwijdte van deze wetten vallen. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen. Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg. Studiemethode Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen Bij de LOI kun je de cursus volgen waar en wanneer het jou uitkomt. Heb je veel of juist weinig tijd om met de cursus bezig te zijn? Bij de LOI kun je zoveel tijd aan je cursus besteden als je maar wilt. Je ontvangt een uitgebreid pakket dat uitnodigt om direct mee aan de slag te gaan. Zelfstandig maar zeker niet alleen; je krijgt professionele begeleiding en kunt op elk moment vragen stellen aan je eigen docent. Zijn vaardigheden een belangrijk onderdeel van de cursus? Dan krijg je ook gratis praktijkdagen. Daarnaast kun je bij de cursus gebruikmaken van diverse online studietools, zoals instructievideo’s, kennistests of oefeningen. Kortom: een slimme, doeltreffende en leuke manier van leren. Maximale flexibiliteit "Ik heb een baan en jonge kinderen. Dat ik mijn eigen studie-uren kan indelen, is voor mij een uitkomst."Charlotte Buijsse LOI-student Studeren als de kinderen op bed liggen of in een “verloren” uurtje overdag? Bij de LOI past de opleiding zich aan jou aan in plaats van andersom. Je bepaalt zelf waar je studeert, wanneer en hoe lang. Je verliest geen kostbare reistijd om naar een opleidingslocatie te gaan; je hebt gewoon een eigen docent die altijd voor je klaar staat en via de online leeromgeving snel antwoord geeft op vragen. Online leeromgeving Via de online leeromgeving LOI Campus leg je heel gemakkelijk contact met je docent en medecursisten. Je stelt er je vragen en kunt ervaringen uitwisselen. Ook vind je er handige studietools, zoals een duidelijk overzicht van de cursus en je resultaten en eventuele extra instructievideo’s of geluidsfragmenten.Bij steeds meer cursussen kun je via LOI Campus zelfs deelnemen aan live webcolleges. De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring die je van start tot eindstreep begeleiden. Je kunt dan ook op elk moment vragen stellen en krijgt feedback van een vakspecialist die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag. Cursusduur Een cursus van de LOI is prima te combineren met werk, gezin en andere bezigheden. Bij de LOI studeer je in je eigen tempo. Heb je meer tijd beschikbaar? Dan kun je de cursus sneller afronden. Cursusduur: 10 maanden Verkort programma Heb je al een creatieve schrijfcursus bij de LOI afgerond en wil je deze cursus Creatief schrijven volgen? Kies dan voor de cursus Creatief schrijven verkort. Je slaat het basisgedeelte over en gaat meteen leren hoe je de mooiste verhalen kunt schrijven. Hoeveel tijd kost mijn cursus Je bepaalt zelf hoeveel uur je per week aan de cursus besteedt. Als gemiddelde kun je uitgaan van ongeveer 8 uur per week. Heb je het druk of heb je juist meer tijd te besteden Geen probleem! De cursus past zich aan jou aan. Langer over de cursus doen? Geen probleem! Wil of kun je de cursus niet afronden binnen de aanbevolen studieduur? Geen probleem! Bij alle LOI-cursussen mag je langer over de cursussen doen, tot maximaal tweemaal de vermelde studieduur. Daarbij geldt een minimum van 12 maanden. Dus ook als je cursus maar 3 of 4 maanden duurt, mag je 12 maanden over de cursus doen. Je behoudt in die periode recht op persoonlijke begeleiding, feedback op je opdrachten en toegang tot alle online studiefaciliteiten. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Een belangrijk verschil met andere aanbieders! Studietijd halveren? Dat kan! Door het flexibele karakter van de thuisstudies, kunnen deze tot wel 2x zo snel afgerond worden. Wil je vaart maken en heb je meer tijd per week beschikbaar? De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom. De lesstof, de docent, de leeromgeving, alles is beschikbaar om versneld je einddoel te halen. Het omgekeerde geldt trouwens ook. Heb je (tijdelijk) minder tijd beschikbaar, mag je langer over je studie doen. Lesgeld Het lesgeld staat hieronder vermeld. Eventuele tussentijdse prijsverhogingen worden niet doorberekend. Er zijn diverse fiscale regelingen (voor werknemers en werkgevers) waarmee de netto studiekosten aanzienlijk worden verlaagd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 5% korting) worden betaald. Geef je keuze aan bij inschrijving. Lesgeld : 10 x € 26,65 Inschrijven Inschrijven is heel simpel. In een paar eenvoudige stappen ben je ingeschreven. Je kunt dan binnenkort al aan de slag. Doe het dus vandaag nog! KLIK HIER voor meer informatie of om je aan te melden!
Creatief schrijven is een belangrijke tak aan de boom van de kunsteducatie. Met de anderhalf jaar durende opleiding DOCS (Opleiding DOcent Creatief Schrijven) voorziet Scriptplus in de behoefte aan professionalisering van het vak schrijfdocent. Inmiddels hebben zesentwintig schrijfdocenten uit het hele land het - gecertificeerde – diploma van de opleiding DOCS behaald. De opleiding duurt drie semesters, waarin zowel schrijven (proza en poëzie) als leren schrijven (didactiek) evenwichtig aan...
Schuilt er een echte dichter in jou? Schuilt er een dichter in jou, maarmerk je dat je ondanks je inspiratie, enthousiasme en ambitie toch vaak vastloopt bij het dichten? Of ben je onzeker over je eigen schrijfsels? Dan is de cursus Gedichten schrijven iets voor jou! Voordat je je gaat storten op het dichten zelf, maak je eerst kennis met het schrijversvak en de basisvaardigheden die je nodig hebt. Daarnaast leer...
Wil je een verhaal, gedicht of andere tekst schrijven, maar heb je geenidee hoe je moet beginnen? Geen nood, schrijven kun je leren! Met de korte Introductiecursus Schrijven maak je kennis met het schrijversvak en doe je alle benodigde basisvaardigheden op. Hoe kom je aan inspiratie? Hoe ga je om met blokkades? En hoe zet je een goed idee om in een mooie tekst? Ook leer je kritisch naar je...
Wil je het nieuws brengen? Volg de opleiding Journalistiek! Vind je journalistiek een boeiend en afwisselend vakgebied? Schrijf je dan nu in voor de praktijkgerichte opleiding Journalistiek van het NTI!Journalisten voorzien in een belangrijke behoefte van de mens: nieuws. Het journalistieke werkterrein is heel breed. Sommige journalisten beperken zich tot dagelijkse actualiteiten, anderen schrijven graag een achtergrondverhaal, een interview, een reportage, een recensie of een column. Al deze journalistieke genres komen aan...
De kunst van het schoonschrijvenKalligrafie is één van de populairste hobby's van dit moment. Kalligraferen is ontspannend en geeft alle ruimte voor uw creativiteit. Uw handen maken woorden tot kunst! Een hobby die velerlei wijzen van pas komt. Feesten, jubilea, verjaardagen en feestdagen zijn gelegenheden waarvoor iedereen wel eens iets speciaals wil doen. Verras uw vrienden en familie daarom eens met een eigengemaakte, handgeschreven kaart of felicitatie. De warmte en...
Lees straks je eigen boek voor. Schrijven is natuurlijk een vak apart,maar schrijven voor kinderen helemaal. Elke leeftijdsgroep heeft zijn eigen belevingswereld, woordenschat en taalgebruik. Wat vinden kinderen leuk of spannend? Wat maakt dat kinderen geboeid raken door een verhaal? Welke woorden begrijpen kinderen wel en welke niet? Of je nou voor kinderen wilt schrijven, omdat je zelf kinderen of kleinkinderen hebt, met kinderen werkt of omdat je nu eindelijk de verhalen die je altijd verzint, op papier wilt zetten, het kan allemaal. Met de cursus Kinderverhalen schrijven heb je het zo in de vingers! De cursus besteedt onder meer aandacht aan een zorgvuldig gekozen stijl, bijpassende verteltechniek en de juiste structuur. De cursus biedt je een schat aan kennis en praktische schrijftechnieken. Jouw verhalen gaan leven, boeien, verrassen en prikkelen! Naast het creatieve proces, komt ook de praktische kant aan bod. Je leert hoe je aan inspiratie komt, hoe je omgaat met blokkades en hoe je je ideeën omzet in goede teksten. Ook leer je kritisch naar je eigen teksten te kijken en ze nog verder te verbeteren. Daarom kies je voor deze opleiding Korte, praktische cursus waarin je alle basistechnieken leert om kinderverhalen te schrijvenInclusief mondelinge lesdagRijk geïllustreerd lesmateriaal met veel voorbeelden Voor wie is de cursus Kinderverhalen schrijven bestemd Is schrijven je passie en wil je je richten op kinderen en jongeren? Dan is de cursus Kinderverhalen schrijven je op het lijf geschreven. Je maakt kennis met het gehele schrijfproces en gaat lekker zelf aan de slag. Of je nou voor je eigen (klein)kinderen verhalen wilt schrijven, of professioneel aan de slag wilt als kinderboekenschrijfster, met deze cursus doe je alle kennis en technieken op om iets moois op papier te zetten. Ook als je al verhalen schrijft, maar je schrijfvaardigheid verder wilt ontwikkelen, is de cursus Kinderverhalen schrijven echt een aanrader.Je einddoel Na het afronden van de cursus Kinderverhalen schrijven heb je de basistechnieken van het schrijven in de vingers. Na afloop van de cursus: heb je een goed inzicht in het creatieve proces van schrijvenweet je aan welke eisen een kinderverhaal moet voldoenben je in staat om zelf een kinderverhaal te schrijven Inhoud van de cursus Kinderverhalen schrijven Voordat je kinderverhalen gaat schrijven, moet je natuurlijk eerst weten waar je moet beginnen. Je maakt kennis met het schrijversvak en de basisvaardigheden die je nodig hebt. Je leert o.a. hoe je aan inspiratie komt, hoe je omgaat met blokkades en hoe je je ideeën omzet in goede teksten. Ook leer je kritisch naar je eigen teksten te kijken en ze nog verder te verbeteren. Naast het creatieve proces, komt de praktische kant aan bod. Natuurlijk ga je tijdens de cursus meteen zelf aan de slag. Dankzij de praktische oefeningen is schrijven voor jou straks een koud kunstje! Na het basisgedeelte komen tijdens de cursus Kinderverhalen schrijven de volgende onderwerpen aan bod:Schrijven voor kinderenHet beginPersonagesWaar een wil is, is een wegStructuurEmotiesSpanningDialoogPerspectief en beschrijvingenGenres en humorVerbeteren Dit krijg je thuis Je ontvangt losbladig lesmateriaal. De rijk geïllustreerde leerstof is daar volledig in opgenomen. Je hoeft dus geen studieboeken aan te schaffen. Wel heb je een goed woordenboek nodig en is de Woordenlijst Nederlandse Taal (het Groene Boekje, laatste druk) aan te bevelen. Beide zijn snel en gemakkelijk te bestellen in de digitale leeromgeving van de LOI op internet. Mondelinge lesdagen Ieder jaar organiseert de LOI, bij voldoende belangstelling, exclusief voor cursisten van de schrijfcursussen, een unieke bijeenkomst. Op deze zaterdag in november ontmoet je je medecursisten en je docenten. Je discussieert met elkaar over de cursus, maar vooral ook over het schrijverschap. Er is altijd een bekende schrijver aanwezig, met wie je van gedachten kunt wisselen na zijn of haar voordracht. Gasten in recente jaren waren Nicolaas Matsier, Rosita Steenbeek en Jan Siebelink. De kosten van deze dag bedragen ongeveer € 40,– (2012) inclusief koffie, thee en lunch.Een cursus volgen, zo werkt het Je gaat lekker thuis aan de slag. Je bestudeert eerst de leerstof en werkt vervolgens de opdrachten uit. Deze stuur je op naar je docent. Hij of zij geeft je dan feedback. Heb je vragen? Ook die kun je aan je docent stellen. Via LOI Campus, de digitale leeromgeving op internet, vind je leuke en handige informatie voor je cursus. Bovendien leg je hier heel gemakkelijk contact met je medecursisten en nog veel meer.Vooropleiding Voor deze cursus heb je geen speciale vooropleiding nodig. Wel gaan we ervan uit dat je over een goede taalvaardigheid beschikt.Verkort programma Heb je al een schrijfcursus bij de LOI gevolgd en wil je kinderverhalen leren schrijven? Kies dan voor het verkorte programma.Verder leren? Wil je na deze cursus ook pakkende teksten leren schrijven voor het internet? Kies dan voor de cursus Schrijven voor het web.Studieverklaring Na afronding van de cursus kun je een studieverklaring aanvragen. Hiermee heb je een bewijs inhanden van de gevolgde opleiding en de behaalde studieresultaten. De kosten voor een verklaring bedragen € 25,-.Studieduur en lesgeld Cursus Kinderverhalen schrijven, volledig studieprogramma Studieduur : 8 maanden Lesgeld per maand : 8 x € 39,50 Lesgeld per maand met korting : 8 x € 31,60 Cursus Kinderverhalen schrijven, verkort studieprogramma Studieduur : 4 maanden Lesgeld per maand : 4 x € 49,50 Lesgeld per maand met korting : 4 x € 39,60 Schrijf je direct in Inschrijven is heel eenvoudig. Vul gewoon het inschrijfformulier in. Als je je nu inschrijft kun je binnenkort al aan de slag. Doe het dus vandaag nog! KLIK HIER voor meer informatie!
Schrijven is een plezierige hobby voor iedereen die redelijk overweg kan met de Nederlandse taal. Het leukst is natuurlijk om van je hobby je vak te maken. Op deze wijze zijn veel grote schrijvers hun carrière begonnen. Hobby of werk: schrijven blijft een fascinerende bezigheid. Dankzij de cursus Korte Verhalen Schrijven van de Hobby Academie kan iedereen zich de technieken van het schrijven eigen maken. De cursus is bedoeld voor zowel mensen, die schrijven zien als een ontspannende hobby, als...
Al een paar jaar organiseert Corrie Gramser van Zinexprez in Hilversum regelmatig schrijfwandelworkshops. Eén ervan is in samenwerking met de herders van het Goois Natuur Reservaat. Een unieke schrijfwandeling naar de schaapskudde. Schrijven is schrappen en schrapen en schapen…Aan de hand van een aantal schrijfopdrachten observeer je de herder met de kudde en schrijf je een paar stukjes tekst. Het geblaat van de schapen, de geur van de wol, de...
Schrijfcursus voor zelfstandig ondernemers. Kijk in de agenda wanneer je mee kunt doen. Marketing, PR, klantenwerving en publiciteit zijn gewoon andere woorden voor lekker schrijven over waar je goed in bent. Zodat mensen je kunnen vinden. Dat geldt voor heel veel kleine ondernemers en andere zelfstandigen. Eigen praktijk beginnen? Prachtige organisatie aan het opzetten? Zelfstandig werkend journalist? Freelancer? ZZP-er? Dan is het zaak om gezien te worden. Goed schrijfwerk helpt daarbij. Mensen,...
Maak van je hobby je beroep met de cursus Korte verhalen en romans schrijven. Wil jij mensen boeien met je pennenvruchten? De cursus Korte verhalen en romans schrijven van het NTI helpt je daarbij. De lessen zijn erop gericht de kwaliteit van je verhalen zodanig te ontwikkelen, dat je werk gepubliceerd kan worden. Wat vandaag nog je hobby is, kan morgen eventueel tot je beroep uitgroeien. Lijkt je dat wel wat? Schrijf je dan nu in voor de cursus Korte verhalen en romans schrijven en...
Dramatekst, papier, monoloog, dialoog, boek, groepscène, kort proza, liedteksten, scenario, lezen, brieven, speeches, journalistiek, ritme, stijlvormen, analyse, persoonlijke stijl, techniek, plot, essentie, schrijven, plot, opbouw, lezen, dramaturgie, personage, documentair, techniek, story, theaterboek, doelgroep, herschrijven, verdieping, taalspel, improvisatie, synopsis, schakelen, verhalend, associatief, beeldtaal, freewriting, schrappen, voordragen. Meer informatie of aanmelden? KLIK HIER!
Binnen enkele maanden je eigen roman in de boekenkast! Zelf een roman schrijven, wie wil dat nou niet! Met de cursus Roman schrijven leer je in acht maanden tijd alles wat je moet weten om een echte 'pageturner' te schrijven. Je wordt van begin tot het eind door het schrijfproces begeleid en leert alles over woordkeuze, het creëren van personages, structuur, stijlfiguren, het gebruik van dialoog en het herschrijven van je verhaal. Daarnaast komen tijdens de cursus de verschillende vormen in de...