Nieuwtjes

Nieuws en nieuwtjes. De laatste informatie over literaire prijzen, boeken die binnenkort verschijnen, nieuwe schrijfwedstrijden, boekpresentaties of interessante bijeenkomsten, etc. De artikelen zijn, om rede van actualiteit, maar een beperkte periode leesbaar in deze rubriek, maar blijven langer beschikbaar in de originele rubriek. Net door ons gepubliceerde nieuwe schrijfwedstrijden zijn hier enkele weken te zien, maar het hele overzicht kun je bv vinden in de rubriek schrijfwedstrijden.

Anna Drijver stelt dit jaar de verhalenbundel voor de campagne Zomerlezen van Stichting CPNB samen. Het is de tweede keer dat het Zomerlezengeschenk de vorm van een bundel korte verhalen heeft. Wie van 21 juni t/m 2 juli minimaal € 15 aan Nederlandstalige boeken uitgeeft krijgt van de boekhandel de door Drijver samengestelde bundel korte verhalen cadeau.

(foto: Shody Careman)

Met Anna Drijver is een gedroomde nieuwe samensteller gevonden. Naast haar werk als actrice heeft Drijver zelf twee romans en diverse scenario’s geschreven en ze draagt haar passie voor lezen en literatuur breed uit. Ook in podcastland is Drijver geen onbekende: ze maakte met Anne-Goaitske Breteler de verhalende podcast Traanjagers en ook de filmpodcasts Camera Loopt en Nooit Gezien zijn van haar hand. Daarnaast is Drijver, juist door de diversiteit aan dingen die ze doet, bekend bij een breed publiek en trekt ze op die manier nieuwe doelgroepen aan voor deze zomerse campagne die heel Nederland en Vlaanderen in de zomer aan het lezen krijgt.

Zodra Drijver werd gevraagd wist ze meteen dat ze dit wilde doen én dat ze zich de daaropvolgende maanden zou begraven in verhalen. Drijver: ‘Het samenstellen van deze bundel is een enorme eer. Ik vind het geweldig om mensen deze reis door verschillende werelden aan te bieden. Ik hoop dat iedereen net zo verdwijnt in de verhalen en zich laat meeslepen door alle auteurs als ik.’

Over Zomerlezen

Heel veel Nederlanders willen graag lezen, maar het komt er gewoon niet van. De zomer is wat dat betreft hét moment om een boek te pakken: of dat nou op je tuinstoel, op het strand of aan het zwembad is. Toch hebben mensen dan nog steeds een zetje nodig om ook echt te gaan lezen, want ook smartphones en Netflix reizen mee. Dat zetje krijgen ze dankzij de campagne Zomerlezen. Die vraagt mensen niet óf ze gaan lezen, maar wát ze gaan lezen: welk boek pak jij deze zomer? Er is tenslotte een zomerboek voor iedereen!

Bron: CPNB

RATING

STEMMEN

HITS

205

Nuttig artikel?

Is dit artikel nuttig voor jou?

  Graag je stem. (5 = erg nuttig, 1=niet nuttig, etc.)

PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE