Nieuwtjes

Nieuws en nieuwtjes. De laatste informatie over literaire prijzen, boeken die binnenkort verschijnen, nieuwe schrijfwedstrijden, boekpresentaties of interessante bijeenkomsten, etc. De artikelen zijn, om rede van actualiteit, maar een beperkte periode leesbaar in deze rubriek, maar blijven langer beschikbaar in de originele rubriek. Net door ons gepubliceerde nieuwe schrijfwedstrijden zijn hier enkele weken te zien, maar het hele overzicht kun je bv vinden in de rubriek schrijfwedstrijden.

Onder de noemer Hebban Schrijfwedstrijden gaan ze schrijftalent in 2023 nog een groter podium bieden binnen de lezerscommunity en organiseren ze maar liefst vier grote schrijfevenementen: elk kwartaal één!

Naast de bekendste schrijfwedstrijd voor speculatieve verhalen, de Harland Awards, komen er schrijfwedstrijden voor spannende verhalen (voorheen De Zilveren Strop) en literaire verhalen. Ook zal er jaarlijks een thematische schrijfwedstrijd worden georganiseerd. Voor de genre-schrijfwedstrijden zijn we op zoek naar aansprekende namen. Een beetje zoals de Harland Awards, die genoemd is naar Paul Harland, één van de voorvechters van het speculatieve genre in Nederlandse taalgebied, die in 2003 vermoord werd, waarna de Millenniumprijs naar hem vernoemd werd.

Zet de deadlines vast in je agenda!

Dit is de Hebbanschrijfkalender voor 2023:

  • Thrillerschrijfwedstrijd: deadline 5 maart
  • Literatuurschrijfwedstrijd: deadline 16 april
  • Themaschrijfwedstrijd: deadline 2 juli
  • Harland Awards: deadline 8 oktober

In komende jaren zal de deadline van de Thrillerschrijfwedstrijd in januari liggen, om de cyclus zo gelijkmatig mogelijk te maken. Voor dit jaar hebben we gekozen om de deadline wat op te schuiven, omdat we niet eerder dan vandaag het schrijfwedstrijdenplan aan jullie uit de doeken konden doen en auteurs wel de tijd moeten hebben om een goed verhaal te schrijven.

De Hebban Schrijfwedstrijden vind je hier. Binnenkort wordt deze pagina aangevuld met informatie over alle schrijfwedstrijden en de reglementen.

Vier schrijfwedstrijden, één aanpak

De opzet van elke schrijfwedstrijd is hetzelfde: ongeveer twee weken voor de deadline komt er een artikel online met het inzendformulier. Het maximum aantal woorden per verhaal is 7.500 woorden. Deelnamegeld is 10 euro per verhaal en een auteur mag maximaal twee verhalen inzenden. De schrijver van het beste verhaal wint 500 euro, de vier runners-up ontvangen 50 euro als publicatievergoeding. Elk verhaal krijgt feedback van de voorselecteurs en de top-15 ook van de jury. De vijf beste verhalen worden gebundeld en gepubliceerd in een e-book, gratis te downloaden voor leden van Hebban.

Naast de vier grote wedstrijden blijven we ook kleinere schrijfwedstrijden organiseren, zoals de populaire 100-woorden-schrijfwedstrijden.

Bron: Hebban

RATING

STEMMEN

HITS

145

Nuttig artikel?

Is dit artikel nuttig voor jou?

  Graag je stem. (5 = erg nuttig, 1=niet nuttig, etc.)