Nieuwtjes

Nieuws en nieuwtjes. De laatste informatie over literaire prijzen, boeken die binnenkort verschijnen, nieuwe schrijfwedstrijden, boekpresentaties of interessante bijeenkomsten, etc. De artikelen zijn, om rede van actualiteit, maar een beperkte periode leesbaar in deze rubriek, maar blijven langer beschikbaar in de originele rubriek. Net door ons gepubliceerde nieuwe schrijfwedstrijden zijn hier enkele weken te zien, maar het hele overzicht kun je bv vinden in de rubriek schrijfwedstrijden.

Upgrade website Schrijverspunt

Website beheer

upgrade websiteDit najaar zal er een belangrijke upgrade plaatsvinden van de website van Schrijverspunt.

Deze upgrade is behalve noodzakelijk volgens ons ook zinvol. De website zal sneller worden, beter presteren in de zoekresultaten, veiliger, de toegankelijkheid zal verbeteren, etc. Kortom voldoende redenen voor de upgrade.

Vanaf augustus zal fasegewijs de upgrade plaatsvinden. We hebben de upgrade al enkele keren getest op een testserver en geen problemen ervaren, maar de echte praktijk is soms net wat anders.

Elke aanpassing zal  in de nachtelijke uren plaatsvinden zodat er vrijwel geen last is voor de bezoekers. Elk aanpassingsmoment kondigen we daarnaast ook nog een vooraf aan.

Als bezoeker merk je dus waarschijnlijk nauwelijks of niets van deze mutatie. Zelfs als de upgrade afgerond is is het verschil voor bezoekers moeilijk te constateren. Achter de schermen zal er veel veranderen maar aan de voorkant blijft de lay-out en de verschillende functies vrijwel gelijk aan de huidige.

We kunnen echter altijd iets over het hoofd zien. Merk je de komende maanden dat een link niet werkt of een pagina er opeens toch wel erg vreemd uitzien dan stellen we het op prijs als je ons dat laat weten. We zoeken het dan uit en herstellen het. Met meer dan 10.000 pagina’s op de website is elke hulp welkom. Stuur a.u.b. je melding naar info@schrijverspunt.nl

Als bijkomend effect van de upgrade zal er een beperkte aanpassing van de ledenaccounts plaatsvinden. Zo is het na de upgrade o.a. mogelijk om zonder wachtwoord in te loggen. Er wordt gebruik gemaakt van de W3C Web Authentication (WebAuthn) API. Je moet net als bij 2-factor Authentication gebruik maken van een beveiligingssleutel zoals Yubikey. Deze moet je aansluiten op je PC voordat je inlogt. Gewoon ouderwets inloggen, blijft natuurlijk ook mogelijk.

In de periode dat we de accounts aanpassen is je profiel tijdelijk wat beperkter en is niet alles zichtbaar. Dat is tijdelijk. Alle data ( je inzendingen, reviews, etc.) blijven behouden en gewoon zichtbaar. In je eigen profiel is het overzicht van eigen inzendingen, profielafbeelding, etc. tijdelijk niet beschikbaar.

We vinden het belangrijk om de vele leden en bezoekers van Schrijverspunt vroegtijdig te informeren over deze activiteit.

RATING

5

STEMMEN

4

HITS

746

Nuttig artikel?

Is dit artikel nuttig voor jou?

  Graag je stem. (5 = erg nuttig, 1=niet nuttig, etc.)

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief