Voor schrijvers, door schrijvers

Nieuwtjes

Nieuws en nieuwtjes. De laatste informatie over literaire prijzen, boeken die binnenkort verschijnen, nieuwe schrijfwedstrijden, boekpresentaties of interessante bijeenkomsten, etc. De artikelen zijn, om rede van actualiteit, maar een beperkte periode leesbaar in deze rubriek, maar blijven langer beschikbaar in de originele rubriek. Net door ons gepubliceerde nieuwe schrijfwedstrijden zijn hier enkele weken te zien, maar het hele overzicht kun je bv vinden in de rubriek schrijfwedstrijden.

Heb je zelf een, voor onze leden en bezoekers, lezenswaardig nieuwtje of een tip waar we een nieuwtje kunnen vinden? Laat het ons aub weten.

klikhier om ons te informeren over een nieuwtje.

Boekenprijs voor onafhankelijke auteurs nu gesponsord door Kobo Writing Life

theindieawardsWe zijn van start gegaan met het vierde seizoen van The Indie Awards, dé Nederlandstalige prijsuitreiking voor boeken die in eigen beheer uitgegeven worden. Deze prijs is in 2017 in het leven geroepen om de toenemende groep indie-auteurs de waardering te geven die ze verdienen en is inmiddels een begrip in de boekenwereld.

In 2020 wordt The Indie Awards gesponsord door Kobo Writing Life.
“Wij zijn er als Kobo Writing Life uitermate trots op dat we hoofdsponsor mogen zijn van The Indie Awards van 2020. Wij snappen als geen ander dat er een hoop komt kijken bij het uitgeven en verkopen van je boek. Het is, als je het ons vraagt, daarom niet meer dan logisch dat de onafhankelijke auteurs die op deze manier succesvol hun eigen boeken uitgeven in het zonnetje worden gezet en de erkenning krijgen die ze verdienen.”

Hoe werken The Indie Awards?
In november kan iedereen boeken nomineren die in 2020 uitgegeven zijn door de auteur zelf. De boeken die aan de voorwaarden voldoen, belanden op de longlist en in het voorjaar komt er een shortlist met de top drie in alle categorieën.

The Indie Awards bestaan uit juryprijzen (een driekoppige vakjury bepaalt de winnaar) en publieksprijzen (lezers mogen in februari stemmen op alle deelnemers). In april worden alle winnaars bekendgemaakt.

Juryprijzen:
Beste boek 2020
Meest verrassende plottwist
Meest memorabele personage

Publieksprijzen
Beste fictieboek 2020
Meest leerzame boek (non-fictie)
Leukste kinderboek
Mooiste cover

Meer informatie op www.theindieawards.nl
Geïnteresseerd in een interview, artikel of ander soort samenwerking?
Mail naar info@theindieawards.nl
Dit artikel delen?

Hits: 183