55 woordenverhaal

SCHRIJFACTIVITEIT: VERHAAL IN 55 WOORDEN

Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.” Alleen fictie komt in aanmerking. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld. 

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

WAARDERING

HITS:

381

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
28.05.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
erg leuk
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
22.05.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Sorry Lars, maar zin twee klopt niet. Dat iemand een begrafenis stoet ziet, kan niet een oorzaak zijn dat er een politiewagen komt. De clou over zweet ontgaat mij.
Show more
0 van de 1 lezers vond deze review nuttig
  • Lars Tanésy 22.05.21
    Bedoelde: net toen hij zag dat het een begrafenisstoet was, kwam er een politie combi aan. Er is helemaal geen causaal verband
    • Annemarie Steenbergen 23.05.21
      Dat woordje ‘net’ is blijkbaar wel belangrijk want anders kun je hem anders lezen. Uiteraard is er geen causaal verband maar zo staat het er nu wel. Groetjes
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.