55 woordenverhaal

SCHRIJFACTIVITEIT: VERHAAL IN 55 WOORDEN

“In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld. 

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Zwaar teleurgesteld

Publicatie: | Ewald Hagedorn
‘Hai koe,’ groet de koe
een koe, maar die draait de koe
kortaf de kont toe.

Bij de prestigieuze haiku-wedstrijd valt hij direct al in de eerste ronde af. Met afgrijzen in de stem spreekt de juryvoorzitter: ‘De schoonheid van de natuur komt onvoldoende tot uiting. Bovendien, het rijmt... het is werkelijk ongehoord.’
 

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
20.10.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Grappig
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
19.10.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Ik waardeer dat wel hoor, een grapje over mijn (en misschien andere) rhymeku’s, want door dat te doen vraag ik daar ook om, dat weet ik. Maar, ter informatie, ik win er wel degelijk prijzen mee. Ook kun je afvragen of jouw verhaal wel een echt 55 woorden verhaal is. Bovendien is jouw woordspeling niet echt een ‘high coup’ :-)
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Ewald Hagedorn 19.10.21
    Herscho, in alle ernst, het ging niet over jou en jouw rhymeku's. Het is niet meer of minder dan zomaar een klein grapje.
    Weet je trouwens dat het Japanse woord voor rijm 'in' is? Dus in plaats van over een rhymeku te spreken, zou je het ook een inku kunnen noemen. Blijf je toch een beetje in de Japanse sfeer.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.