55 woordenverhaal

SCHRIJFACTIVITEIT: VERHAAL IN 55 WOORDEN

Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.” Alleen fictie komt in aanmerking. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld. 

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

WAARDERING

HITS:

240

AANGEPAST:

19 oktober 2021

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Geef s.v.p. alleen 5 sterren als het werk perfect is en jij geen verbeteringsmogelijkheden ziet. Schrijvers stellen jouw tips en opmerkingen vooral op prijs.
20.10.21
Graag je feedback a.u.b.:
Grappig
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
19.10.21
Graag je feedback a.u.b.:
Ik waardeer dat wel hoor, een grapje over mijn (en misschien andere) rhymeku’s, want door dat te doen vraag ik daar ook om, dat weet ik. Maar, ter informatie, ik win er wel degelijk prijzen mee. Ook kun je afvragen of jouw verhaal wel een echt 55 woorden verhaal is. Bovendien is jouw woordspeling niet echt een ‘high coup’ :-)
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Ewald Hagedorn 19.10.21
    Herscho, in alle ernst, het ging niet over jou en jouw rhymeku's. Het is niet meer of minder dan zomaar een klein grapje.
    Weet je trouwens dat het Japanse woord voor rijm 'in' is? Dus in plaats van over een rhymeku te spreken, zou je het ook een inku kunnen noemen. Blijf je toch een beetje in de Japanse sfeer.
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.