55 woordenverhaal

SCHRIJFACTIVITEIT: VERHAAL IN 55 WOORDEN

“In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld. 

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Zondag

Publicatie: | Bennie Sieverink
Rond een uur of vier in de nacht fietst een groep vrolijk joelende kinderen door de straat. Als een baken van licht op een donkere oceaan. De volgende morgen zorgt mist voor een kleine wereld. De woonkamer is een eiland, de lamp de zon en de ficus een palmboom. Redding laat op zich wachten.
 

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
28.02.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Ik vind het wel mooi en beeldend geschreven, maar heb wat moeite met het verband tussen wat er 's nachts en wat er overdag gebeurt. Het komt op mij wat gemaakt over, maar dat is maar een mening :)
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Bennie Sieverink 28.02.21
    Dank voor je reactie Janneke. De mist accentueert de kleine wereld waarin we al een jaar lang noodgedwongen verkeren. Die kinderen hadden daar in hun jeugdig optimisme geen boodschap aan. De afgelopen nanacht en de daarop volgende mistige ochtend riep bij mij een weemoedige herinnering op aan het nachtelijke uitgaansrumoer en de stille zondagochtend. Zo was het dus vanmorgen weer even als vanouds.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.