55 woordenverhaal

SCHRIJFACTIVITEIT: VERHAAL IN 55 WOORDEN

Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.” Alleen fictie komt in aanmerking. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld. 

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

WAARDERING

HITS:

452

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
11.07.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Ik mis iets verrassends daarom drie sterren.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Bart Jongeling 14.07.21
  Hoi Annemarie, moet het altijd verrassend zijn? Het is een sfeertekening. Iets dat ik ken uit de werkelijkheid en mijn hart verscheurt. Arm joch.
  • Bart Jongeling 29.07.21
   @Annemagenta Altijd goed om te lezen hoe je verhaal overkomt op de lezer, en wat de lezer verwacht. Bedankt!
  • Annemagenta 29.07.21
   Hoi Bart, nu je het uitlegt snap ik het einde van je verhaal beter. Het is waar dat het mij vooral aanspreekt als er ineens iets komt in een verhaal wat ik niet verwacht. Zeker in een 55 woorden verhaal. Voor een sfeersetting is 55 woorden vaak te kort. Had hem hier blijkbaar ook niet meteen door. Hoop dat mijn uitleg een beetje verhelderend is. Groetjes, Annemarie
04.07.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Een van de betere verhalen in dit genre. Links en rechts worden laffe schrijfseltjes opgehemeld en dit pareltje laten de zwijnen links liggen? Hemeltergend.
Show more
0 van de 1 lezers vond deze review nuttig
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.