Voor schrijvers, door schrijvers

55 woordenverhaal

Waarom een verhaal in 55 woorden? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”
Alleen fictie. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in 55 woorden worden verteld.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 569
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Woordkeuze

| Harry Boerkamp

Sinds de uitbraak van het Coronavirus spreekt Mark Rutte steeds over het moeten wennen aan de nieuwe situatie waarin we leven. Hij noemt dit: ʻhet nieuwe normaal’.

Steeds meer mensen hebben hiermee moeite. Een ethisch clinicus noemde in een TV programma: ʻhet nieuwe normaal’, ʻhet tijdelijke abnormaal.’ Deze woordkeuze biedt alleen al meer perspectief.

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.

Hits: 51

(De gemiddelde waardering is 4 door 1 stem(-men)

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Mag ik jouw bril even lenen?

Geschreven door Vera Bijma. Geplaatst in Coronavirus.
In mijn recente inzending Moederskindje in coronatijd schreef ik hoe blij mijn 6-jarige zoon is om het klokje rond bij mama thuis te mogen vertoeven. Hij heeft er nog geen ...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Een mooi opgevoerd toneelstukje.

24, mei, 2020 Ingrid Bruggink

Zinloos

30, mrt, 2020 Connie van Vuuren

FEEDBACK

Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
 
-
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!