55 woordenverhaal

SCHRIJFACTIVITEIT: VERHAAL IN 55 WOORDEN

“In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld. 

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Werklust

Publicatie: | Herscho Duds

Hij was haar assistent en serieus ambitieus. Toen ze eens praatten, verkondigde hij nog nooit met een vrouw naar bed te zijn geweest om hogerop te komen. Met een ondeugende glimlach spelend rond haar mond zei ze: “In dat geval, haal je hoofd tussen mijn benen vandaan en kom maar even bovenop me liggen.”

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
23.07.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Ik mag deze humor graag lezen
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
21.07.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Ik kan de humor wel van deze situatie inzien, al snap ik de opmerking van Hans over dat spelen rond haar mond wel. Dat is inderdaad wel wat merkwaardig geformuleerd.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
19.07.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Er staat ‘Met een ondeugende glimlach spelend’. Hoe moeten wij dat interpreteren? Speelt zij zoals een kind met een autootje of een hond met een stok? Het woordje ‘spelend’ is niet alleen overbodig, het is fout. In zekere zin fouter dan de hier geschetste arbeidsverhoudingen.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Herscho Duds 19.07.21
  Hert en gevoel, Felix Gillens, 1863, pagina 36: "En haar tederen en gullen Glimlach, spelend om heur mond".
  • W.J. (Hans) Villerius 19.07.21
   @Herscho Duds Met alle soorten van genoegen gedaan.
  • Herscho Duds 19.07.21
   @HansVillerius Hartelijk dank voor de aandacht die u schenkt aan dit schrijfstukje. Leerzaam voor mij, en u heeft gelijk. Ik schrijf dit met een glimlach.........
  • W.J. (Hans) Villerius 19.07.21
   Godallemachtig, wat schrijft die kwezelachtige Felix G. beroerd! In het Lijkkransjen, waaruit u citeert, beweert hij onder meer ijskoud: ‘Weent! (…) Weent! (…) Weent! (…) want zij wist de traan te drogen (…)’ Lijkt mij alleen daarom al geen gezaghebbend literator. Desondanks blundert hij niet in de door u aangehaalde passage: De dichter vergelijkt Mathilde immers met een mooie engel en legt vervolgens uit, wat er zo mooi aan haar is. Zij is ‘schoon’ met- dat wil zeggen vanwege- haar donkere ogen, haar frisse, rode wangen, haar zwierende krullen en haar om heur mond spelende glimlach. In uw tekst daarentegen staat: ‘Met een ondeugende glimlach rond haar mond spelend zei ze’. Hopelijk bedoelde u: Met een ondeugende, rond haar mond spelende glimlach zei ze. Of anders: Met een ondeugend rond haar mond spelende glimlach zei ze. Mocht ik me daarin vergissen, dan is de door u beschreven situatie uiterst bizar.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.