1 post
 • images/deelname/55_woorden.jpg
  Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.” Alleen fictie komt in aanmerking. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  1016 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 15-07-2021

Hits: 210

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Werklust

Aangepast: 15-07-2021

Hij was haar assistent en serieus ambitieus. Toen ze eens praatten, verkondigde hij nog nooit met een vrouw naar bed te zijn geweest om hogerop te komen. Met een ondeugende glimlach spelend rond haar mond zei ze: “In dat geval, haal je hoofd tussen mijn benen vandaan en kom maar even bovenop me liggen.”

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

23.07.21
Feedback:
Ik mag deze humor graag lezen
Show more
 • Herscho Duds 31.07.21
  Dank je Louisa. Sorry voor de late reactie, ik ben achterstallig en inconsequent met de boekhouding.
21.07.21
Feedback:
Ik kan de humor wel van deze situatie inzien, al snap ik de opmerking van Hans over dat spelen rond haar mond wel. Dat is inderdaad wel wat merkwaardig geformuleerd.
Show more
19.07.21
Feedback:
Er staat ‘Met een ondeugende glimlach spelend’. Hoe moeten wij dat interpreteren? Speelt zij zoals een kind met een autootje of een hond met een stok? Het woordje ‘spelend’ is niet alleen overbodig, het is fout. In zekere zin fouter dan de hier geschetste arbeidsverhoudingen.
Show more
 • Herscho Duds 19.07.21
  Hert en gevoel, Felix Gillens, 1863, pagina 36: "En haar tederen en gullen Glimlach, spelend om heur mond".
  • W.J. (Hans) Villerius 19.07.21
   @Herscho Duds Met alle soorten van genoegen gedaan.
  • Herscho Duds 19.07.21
   @HansVillerius Hartelijk dank voor de aandacht die u schenkt aan dit schrijfstukje. Leerzaam voor mij, en u heeft gelijk. Ik schrijf dit met een glimlach.........
  • W.J. (Hans) Villerius 19.07.21
   Godallemachtig, wat schrijft die kwezelachtige Felix G. beroerd! In het Lijkkransjen, waaruit u citeert, beweert hij onder meer ijskoud: ‘Weent! (…) Weent! (…) Weent! (…) want zij wist de traan te drogen (…)’ Lijkt mij alleen daarom al geen gezaghebbend literator. Desondanks blundert hij niet in de door u aangehaalde passage: De dichter vergelijkt Mathilde immers met een mooie engel en legt vervolgens uit, wat er zo mooi aan haar is. Zij is ‘schoon’ met- dat wil zeggen vanwege- haar donkere ogen, haar frisse, rode wangen, haar zwierende krullen en haar om heur mond spelende glimlach. In uw tekst daarentegen staat: ‘Met een ondeugende glimlach rond haar mond spelend zei ze’. Hopelijk bedoelde u: Met een ondeugende, rond haar mond spelende glimlach zei ze. Of anders: Met een ondeugend rond haar mond spelende glimlach zei ze. Mocht ik me daarin vergissen, dan is de door u beschreven situatie uiterst bizar.

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Frons
259
Lezen?
Oude wijn
235
Lezen?
Niet echt
191
Lezen?