Voor schrijvers, door schrijvers

Meer van deze schrijver lezen?

 • 55 woordenverhaal

  Waarom bestaat een sonnet uit 2x4 en 2x3 dichtregels? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”
 • Ook meedoen?

  Een 55 woordenverhaal publiceren op  Schrijverspunt? Alleen fictie komt in aanmerking, dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind , moet in precies 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld.
 • Beoordelen?

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

55 woorden

Toevoegen verhaal?
lees de voorwaarden!

Welcome!

Op een mooie zomermiddag kwam de grote baas speciaal helemaal uit Japan overgevlogen om ons een woordje van dank toe te spreken ter gelegenheid van de 25ste verjaardag van het Europees verdeelcentrum.

Hij posteerde zich op een loskade. Een verwachtingsvolle stilte vulde het overvolle plein.

“Welcome,” schalde het over de hoofden, “Welcome every bodies!”

Dit artikel delen?
 • Hits: 71
(De gemiddelde waardering is 2 door 3 stem(-men)

Reacties   

# RE: Welcome!Guido Aerts 21-03-2020 16:12
'Hallo, ieder lichaam' (Toon Hermans)
# RE: Welcome!Hans Van Battel 21-03-2020 16:46
Ah! Is dit van Toon H.? 't Is moeilijk origineel te blijven met zoveel giganten achter ons. Maar Toon vertaalde hiermee letterlijk everybodY.

Het verschil zit hem in de uitspraak van 'bodIES', waarmee deze japanner ongewild alle lichaMEN welkom heette... met algemeen onderdrukt gegrinnik tot gevolg.
# RE: Welcome!Guido Aerts 21-03-2020 17:54
Japanners hielden van de Evelly Blothels. Dat heeft niets met dit stukje te maken behalve dat de grote baas in kwestie wel danig moet geoefend hebben om het woordje 'every' correct uit te spreken :lol:
# RE: Welcome!Diane Thone 22-03-2020 08:41
Ik kreeg er eens zo eentje in de winkel die vroeg: " 10 led loses" Het kostte me enige tijd vooraleer ik wist wat de dame wou hebben!
# RE: Welcome!Guido Aerts 22-03-2020 11:00
Aan een Japanse dame gaf ik ooit Nederlandse les en beloofde haar stellig dat ik haar zou leren: 'de kat krabt de krollen van de trap' foutloos uit te spreken. Zij zei zelf dat het onbegonnen 'welk' was. De 'l'(r) is een letter die in hun arfabet niet bestaat...

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

 • feb 09, 2020

  De Storm

  Stijn Luyten
 • feb 20, 2020

  Misleid

  Levina Levja
 • mrt 05, 2020

  Laat

  Jorre Vanbaelen

Top 3 : Totaal