Voor schrijvers, door schrijvers
953 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

55 woordenverhaal

Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”
Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

299 Hits

Publicatie op:
Wat doe ik hier?
Deze vraag spookt door mijn hoofd, elk lesuur, het hele jaar. Ik let niet op, je wordt boos. Ik droom steeds verder weg tot ik het antwoord plots besef. Je hoeft me er niet uit te sturen; ik loop vrijwillig weg. Ik heb hier niks meer te zoeken. Ik ben volwassen.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Wat doe ik hier?"

05.08.20
Feedback schrijfkwaliteit
Je hebt een momentopname van je gedachtenstroom beschreven, en dat heb je goed gedaan, maar eigenlijk heeft je stukje weing van een verhaal, nietwaar? Er gebeurt niet echt iets.

Je eerste stukje (De rode koffer) heb ik nu pas gelezen. Ik heb heel weinig verhalen uit deze wedstrijd gelezen, gewoon omdat ik economisch met mijn tijd moet omspringen. Ik lees in het algemeen heel selectief. Het is dus eerder toevallig dat ik jouw bijdrage heb gelezen. Naderhand speet het me dat ik het niet vroeger had gelezen, ik was te laat om een waardering te geven. Ik had namelijk luid willen applaudisseren.
 • Tevredenheid over de schrijfkwaliteit
  60%
Show more
2 van de 2 lezers vond deze review nuttig
 • Meisje M 05.08.20
  Wauw! Ik ben echt sprakeloos. Ik ben erg onzeker over mijn verhalen, ik ben ook pas net begonnen met überhaupt nadenken over schrijven. Wat u mij hierboven vertelt (en het andere commentaar) is echt ontzettend handig. Ik heb tranen van blijdschap in mijn ogen. Serieus. Nog nooit heb ik een verhaal gelezen of geschreven van 55 woorden. Dit was dus om uit te proberen. Ik heb overigens ook nog nooit een echt verhaal geschreven zoals de rode koffer. U hebt een meisje van 16 ontzettend geholpen!

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

 • Liefde (384) ria streng 20-04-2020

  Ondanks zijn brute gedrag mist ze hem. In de spiegel en ziet Jo  de bijna verdwenen blauwe plekken. Treurige ogen kijken haar aan.  Als ze later in de kamer zit hoort ze gemorrel van een sleutel .De...

  Lees meer: Liefde