1 post
 • images/deelname/55_woorden.jpg
  Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.” Alleen fictie komt in aanmerking. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  1026 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 12-04-2021

Hits: 331

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Waarschijnlijk

Aangepast: 12-04-2021
Vanaf 's morgens tien, schijnt hij in de kamer te staan. Zo ook vandaag.
In eerste instantie werd ik verblind door zijn verschijning; het was tenslotte zeker een half jaar geleden geweest.
Toch had ik niets teveel gezegd over ons zonnetje in huis; fel, zoals altijd en hij had wederom geen glazenwasser bij zich.
 
 
Noot van de schrijver: Ik ontvang graag feedback
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

19.04.21
Feedback:
Leuk Louisa! Die glazenwasser mis ik ook wel eens.
Show more
15.04.21
Feedback:
Goed gevonden, leuke plot en voor velen herkenbaar, denk ik.
Eens met de opmerking van Marianne. "Het was ... geweest." Taalkundig zeker niet fout, maar in de OVT (dus zonder geweest) is het stilistisch fraaier. Het hele stukje in de tegenwoordige tijd, zoals de eerste zin, is trouwens nóg mooier. Dus: word ik verblind, het is tenslotte, heb ik niets te veel gezegd, et cetera.

NB teveel - te veel
Show more
 • Louisa Weijenbergh 15.04.21
  Lang niet gehoord Ewald! Leuk je te zien en bedankt voor je feedback.
  • Ewald Hagedorn 15.04.21
   Graag gedaan, Louisa. Ben druk met andere schrijfactiviteiten. Van tijd tot tijd neem ik hier wel een kijkje en soms plaats ik ook wat.
13.04.21
Feedback:
Mooi, ik zou alleen het woord 'geweest' achter geleden weglaten.
Show more
 • Louisa Weijenbergh 13.04.21
  Hallo Marianne, bedankt voor je waardering in opbouwende feedback.
  De regels hieromtrent weet ik niet maar 'geweest' verwijst m.i. naar het 'in de kamer staan schijnen'

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Voorbereidingsmanagement
481
Lezen?
55 woordenverhaal
Life hammer?
467
Lezen?
55 woordenverhaal
Halve smart
447
Lezen?