Voor schrijvers, door schrijvers

55 woordenverhaal

Waarom een verhaal in 55 woorden? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”
Alleen fictie. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in 55 woorden worden verteld.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 569
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Vroeg

| Lieven Vandekerckhove

Als leraar was hij op vijfenvijftig met pensioen gegaan. Of het hem niet geneerde dat hij, blakend van gezondheid, zo vroeg de verzorgingsstaat was gaan melken? ‘Ik weet het,’ zei hij, ‘... vijfenvijftig… ik gaf echt wel heel graag les. Maar op de duur was er iets dat ik nog liever deed: géén les geven.’

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.

Hits: 177

4.175

(De gemiddelde waardering is 4.2 door 6 stem(-men)

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Reacties   

# RE: VroegHans Van Battel 16-12-2019 13:09
Bedenkelijk: verander de woorden 'les geven' in 'werken', dan gaat onze sociale zekerheid gegarandeerd de dieperik in...
# RE: VroegLieven Vandekerckhove 16-12-2019 18:19
Ter informatie, Hans: het regime, waarvan die ex-leraar blijkbaar nog kon genieten, is al meerdere jaren afgeschaft. :-)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Stukjes Peloponnesos deel 2

Geschreven door Han Penders. Geplaatst in Blog.
zaterdag 12 oktober  Vanmorgen genoten van het ontbijtje en de bagage in de huurauto gelegd. Griekse radiozender op met bouzouki muziek en warempel er kwam ongevraagd...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Een mooi opgevoerd toneelstukje.

24, mei, 2020 Ingrid Bruggink

Zinloos

30, mrt, 2020 Connie van Vuuren

FEEDBACK

Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
 
-
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!