55 woordenverhaal

SCHRIJFACTIVITEIT: VERHAAL IN 55 WOORDEN

“In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld. 

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Vraag

Publicatie: | Bennie Sieverink
De NS Publieksprijs 2021 ging naar ‘Ik Ga Leven’ van Lale Gül. In haar dankwoord in de talkshow M riep Gül een profeet aan. De vraag is: welke profeet?

Het was niet Mohammed, en ook niet Maurice de Hond.

Even diep nadenken, wie blijft er dan in Godsnaam over?

Jezus, wat een lastige vraag.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
18.11.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Mij was dat ook opgevallen, Bennie. In ons spraakgebruik wordt die naam te pas en te onpas gebruikt, zonder daar daadwerkelijk die profeet mee te bedoelen. Streng christelijke mensen storen zich hier enorm aan.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.