Voor schrijvers, door schrijvers

55 woordenverhaal

Waarom een verhaal in 55 woorden? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”
Alleen fictie. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in 55 woorden worden verteld.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 566
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Vogelnestjessoep, een lekkernij in Indonesië

| Harry Boerkamp
Een medecursist vertelde dat hij op Sumatra een huis had dat alleen door zwaluwachtige vogeltjes, zonder pootjes, werd bewoond. Met hun speeksel bouwden ze daar nestjes. Het speeksel bevatte  zeer veel eiwitten en was zeer voedzaam. Van tijd tot tijd haalden ze de nestjes weg en maakten daar soep van.
 
Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 81

3.675

(De gemiddelde waardering is 3.7 door 3 stem(-men)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Corona

Geschreven door yves goudket. Geplaatst in Coronavirus.
Het is erg, dit virus. Heel erg, zegt men in de media. Wat ik nog erger vindt is dat men nu pas de ongekende zorg waardeert van al het verplegend personeel, alsof dat voor ...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Venus

29, apr, 2020 Eloy Nooren

Sentimenteel

11, mrt, 2020 ria streng

Anders wachten tot vanmiddag

20, mrt, 2020 Bennie Sieverink
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!