55 woordenverhaal

SCHRIJFACTIVITEIT: VERHAAL IN 55 WOORDEN

“In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld. 

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

VERZETSDAAD

Publicatie: | W.J. (Hans) Villerius
Toonder, Multatuli en ook Van Kooten gelden als grote taalvernieuwers. Toch worden veruit de meeste gevleugelde woorden toegeschreven aan Reve. Dat ergert me. Op een velletje luchtpostpapier noteer ik het woord “Kukelekuhuuuu”. Ik vouw er een vliegtuigje van en werp het uit mijn zolderraam. Hahaha! Dat doet de zelfverklaarde volksschrijver mij toch niet na.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
02.03.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Multatuli (Max Havelaar: wereldliteratuur) op dezelfde weegschaal als Toonder, Van Kooten en ... Reve?
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.