1 post
 • images/deelname/55_woorden.jpg
  Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.” Alleen fictie komt in aanmerking. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld.
  1033 gepubliceerde inzendingen
 • 55 woordenverhaal
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Verstoppertje

Publicatie op : 06-09-2021

"Ik ontvang graag feedback"

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Verstoppertje

128 Hits.
Het is zo stil in de loods, dat ze hem vanaf hier kan horen. Tegen wie praat hij?
'Wie niet weg is, is gezien,' hoort ze hem zacht mompelen. Dan hoort ze een vrouw gillen. Wat gebeurt er?
'Ik kom.' Zegt hij hijgend. De vrouw huilt.
Hij grinnikt even en fluistert dan: ‘Buut Fabiola.’

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

07.09.21
Feedback:
Roept goed de sfeer op.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
07.09.21
Feedback:
Nou, als je bedoeling was dat dit meerdere malen gelezen moet worden, missie geslaagd. Ik stel me van allerlei kronkelingen voor maar weet niet of het een reflectie is van je bedoeling. Hoe dan ook, het hield me bezig. Kun jij me helpen met die interpunctiefoutjes waar Hans het over heeft, ik zie ze nl. niet dus heb enige hulp nodig.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Louisa Weijenbergh 07.09.21
  Wat leuk dat je de moeite nam om het vaker te lezen. Mijn bedoeling was om een soort Resevoir dog achtig verhaal te schrijven. https://youtu.be/XIMg2Xw4_8s
  Heel lastig met zo weinig woorden maar zolang het ruimte tot verbeelding gaf ben ik tevreden.

  Feedback over het toevoegen of weghalen van interpuncties krijg ik vaker. Ik heb nu een komma toegevoegd in de eerste zin. Verder klopt het m.i. wel.
  • Louisa Weijenbergh 08.09.21
   @HansVillerius Super bedankt hiervoor, Hans. Ik leer er een hoop van.
  • W.J. (Hans) Villerius 07.09.21
   @HansVillerius Aanvullend commentaar: Als je afziet van jouw ‘zo, dat’-constructie en de eerste zin in tweeën splitst, dan wordt de situatie volgens mij raadselachtiger en bijgevolg griezeliger. En hier en daar kun je ook nog wel iets indikken. Bijvoorbeeld zo:
   Titel Het is stil in de loods- afgezien van zijn zachte gemompel. 'Wie niet weg is, is gezien,' zegt hij. Dan hoort ze een vrouw gillen. Wat gebeurt er?
   'Ik kom,' hijgt hij. De vrouw huilt.
   Hij grinnikt even en fluistert dan: ‘Buut, Fabiola.’
   Bevinden zich hier minstens drie personen (jager, prooi, toeschouwer) in de loods of toch slechts twee (jager, prooi=toeschouwer)? En kijk, nu kun je opeens elf nieuwe woorden toevoegen voor extra kleur: neerdwarrelend stof, een afgedankte aardappelsorteermachine, de stank van gemorste dieselolie, een omhoogklauterende spin, verloren onschuld, etc. Een vervelend nadeel: Het is jouw verhaal niet meer.
  • W.J. (Hans) Villerius 07.09.21
   Nog 2 stuks:
   - 'Ik kom.' Zegt hij hijgend.> (...) kom', zegt (...)
   - ‘Buut Fabiola.’ > ‘Buut, Fabiola.’
06.09.21
Feedback:
Lekker verontrustend verhaaltje. (Geen 5 sterren vanwege eerste, niet helemaal geslaagde zin en een paar interpunctiefoutjes.)
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Life hammer?
432
Lezen?
Column
Voorbereidingsmanagement
427
Lezen?
55 woordenverhaal
Halve smart
382
Lezen?
Levi wil leven!
376
Lezen?
55 woordenverhaal
Te koop?
358
Lezen?