Voor schrijvers, door schrijvers

55 woordenverhaal

Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”
Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind.

164 Hits

Publicatie op:
GÊNANT

 Pa en ik liepen de “bananenbar” binnen. De dame op het podium  werkte zich letterlijk uit de string. Ook wist zij op authentieke wijze  een pen te hanteren en mijn verjaardagskaart te beschrijven. Als elfjarige pre-puber stond ik vastgenageld aan de grond en klokte met de moed der wanhoop een Nutricia  weg. 


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "GÊNANT"

13.12.20
Feedback:
Ik zie het voor me, erg grappig
Klein dingetje: '...vastgenageld aan de grond en klokte met de moed der wanhoop een Nutricia weg,' klopt taalkundig niet helemaal. Beter: vastgenageld aan de grond klokte ik met de moed der wanhoop een Nutricia weg.' Zit ik nog met de vraag: wat van Nutricia dronk je weg? Chocomel? Nutridrink? Olvarit fruitdrankje?
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Asko De vries robles 13.12.20
    Dank voor je waardering en feedback. Daar weggehaald! Nu beter. Ja snap je punt met Nutricia. Mijn associatie is chocomelk. Maar laat ik verder aan lezer over. Punt is dat het geen alcoholische drank betreft.