Voor schrijvers, door schrijvers

55 woordenverhaal

Waarom een verhaal in 55 woorden? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”
Alleen fictie. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in 55 woorden worden verteld.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 572
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Verbaasde gezichten.

| Harry Boerkamp
 Het verjaardagsfeestje was in volle gang. Zonder dat Thom, de buurman van de jarige, er maar iets van afwist, haalde een van de gasten de prachtig bloeiende planten uit de voortuin van de jarige en pootte de bloemen in de tuin van de buurman. De jarige geloofde niet wat hij zag volgende dag.
Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 170

(De gemiddelde waardering is 4 door 5 stem(-men)

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Reacties   

# RE: Verbaasde gezichten.Lieven Vandekerckhove 02-04-2020 22:17
Het beste van het verhaaltje heb je volgens mij in de laatste zin gelegd: de jarige geloofde niet wat hij zag. Terwijl de lezer verwacht dat je dit op de eerste plaats van de buurman zou zeggen. Zeer goed gevonden!
# RE: Verbaasde gezichten.Harry Boerkamp 02-04-2020 23:01
Even een toelichting. In een verhaal van 55 woorden kun je soms niet alles kwijt.
In dit geval waren de bloemen op de verjaardag pas in de tuin van de jarige geplant op de dag van zijn verjaardag. Vandaar dat de jarige verbaasd was dat de planten de volgende dag in de tuin van de buurman stonden.

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

zaterdag 25 april

Geschreven door Luc Verschuren. Geplaatst in Blog.
 Terwijl iedereen graag naar de hoofdfondsen kijkt, enerzijds omdat die het minste risico tentoonspreiden, anderzijds omdat ze gewoon bij iedereen bekend zijn, kijk ...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Afvalverwerking

26, apr, 2020 Connie van Vuuren

Knuffels tegoed

16, apr, 2020 Connie van Vuuren
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!