Voor schrijvers, door schrijvers

55 woordenverhaal

Inzendingen: 761
Waarom een verhaal in 55 woorden? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”

Verbaasde gezichten.

 Het verjaardagsfeestje was in volle gang. Zonder dat Thom, de buurman van de jarige, er maar iets van afwist, haalde een van de gasten de prachtig bloeiende planten uit de voortuin van de jarige en pootte de bloemen in de tuin van de buurman. De jarige geloofde niet wat hij zag volgende dag.
Dit artikel delen?

Publicatie op .
Hits: 340

geef een waardering voor: "Verbaasde gezichten."

Geschreven door Harry Boerkamp . Geplaatst in 55 woordenverhaal.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
24.01.20
Feedback:
Correctie ivm oude waarderingen.
 • Lezenswaardig:
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Lieven Vandekerckhove 02.04.20
  Het beste van het verhaaltje heb je volgens mij in de laatste zin gelegd: de jarige geloofde niet wat hij zag. Terwijl de lezer verwacht dat je dit op de eerste plaats van de buurman zou zeggen. Zeer goed gevonden!
  • Harry Boerkamp 02.04.20
   Even een toelichting. In een verhaal van 55 woorden kun je soms niet alles kwijt.
   In dit geval waren de bloemen op de verjaardag pas in de tuin van de jarige geplant op de dag van zijn verjaardag. Vandaar dat de jarige verbaasd was dat de planten de volgende dag in de tuin van de buurman stonden.

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Emoticons: ;o = wink:d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !