Voor schrijvers, door schrijvers

55 woordenverhaal

Waarom een verhaal in 55 woorden? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”
Alleen fictie. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in 55 woorden worden verteld.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 563
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Vakbekwaam groenonderhoud

| Ewald Hagedorn

‘Drie keer per jaar is voldoende. Binnenkort mag het volgens Europese richtlijnen niet meer worden verkocht. Zou slecht voor de bijen zijn. Ook zou het in het grondwater terechtkomen en kanker veroorzaken. Flauwekul. Linkse praatjes. Wel oppassen dat het niet in de ogen komt. Een bevriend hovenier werkt sinds kort alleen nog op de tast.’

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 315

(De gemiddelde waardering is 5 door 1 stem(-men)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Regendans

Geschreven door Gerrit De Moor. Geplaatst in 55 woordenverhaal.
De zon brandde vandaag nogmaals heet op onze hoofden. Wanneer dooft die gloeibal en stroomt het water weer overvloedig over de velden?Net als de vorige vijftig weken b...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Moffenhoer

12, mrt, 2020 Monique Cunnen

Eten

15, mrt, 2020 Ella Rombouts
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!