1 post
 • images/deelname/55_woorden.jpg
  Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.” Alleen fictie komt in aanmerking. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld.
  994 gepubliceerde inzendingen
 • 55 woordenverhaal
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 06-08-2020

Hits: 311

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Triest

Aangepast: 08-08-2020
Er zijn geen woorden voor als je de beelden op de televisie ziet. Honderdzevenendertig doden, vijfduizend gewonden en driehonderdduizend daklozen. Door één explosie met een verwoestende kracht. Je zult er maar wonen als gewone burger in een land dat de afgelopen decennia geteisterd werd door een burgeroorlog, een financiële crisis, corruptie en een coronacrisis.
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

08.08.20
Feedback:
Ik me helemaal vinden in de feedback van Lieven. Over de inhoud zijn we het wel eens, maar het is niet meer dan een ontboezeming en helaas geen echt verhaal ook al is het in 55 woorden. Meer iets voor een blog dus...
 • Waardering
  60%
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
07.08.20
Feedback:
Ik kan sympathiseren met je gevoelens, Harry, en dat doe ik in dit geval hier onvoorwaardelijk. Maar dat betekent nog niet dat ik je stukje een goed verhaal moet vinden. Het is namelijk geen verhaal, het is noch min noch meer een uiting van ergernis. Dat moet ik hier zo vaak constateren: in veel van de 55 woordenverhalen gebeurt er niets, letterlijk niets. Wat valt er dan te vertellen?
 • Waardering
  60%
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
 • Harry Boerkamp 08.08.20
  Ik ben het deels met je eens Lieven. Toen ik de beelden op TV zag,had ik een gevoel van ergenis (van hoe heeft dit in hemelsnaam kunnen gebeuren) en een gevoel van mededogen. Toch blijft bij mij het gevoel overheersen dat in deze 55 woorden meer wordt gezegd (of voelbaar is ) in meer dan vele verhalen op deze site (in welke vorm dan ook).
07.08.20
Feedback:
Zeker triest Harry! Erg knap om dit in 55 woorden weer een onder de aandacht te brengen.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Een dilemma
580
Lezen?
Column
Dilemma(2).
553
Lezen?
Een dapper besluit.
550
Lezen?