Voor schrijvers, door schrijvers

55 woordenverhaal

Inzendingen: 762
Waarom een verhaal in 55 woorden? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”

Triest

Er zijn geen woorden voor als je de beelden op de televisie ziet. Honderdzevenendertig doden, vijfduizend gewonden en driehonderdduizend daklozen. Door één explosie met een verwoestende kracht. Je zult er maar wonen als gewone burger in een land dat de afgelopen decennia geteisterd werd door een burgeroorlog, een financiële crisis, corruptie en een coronacrisis.
Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "Triest"

Geschreven door Harry Boerkamp . Geplaatst in 55 woordenverhaal.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
08.08.20
Feedback:
Ik me helemaal vinden in de feedback van Lieven. Over de inhoud zijn we het wel eens, maar het is niet meer dan een ontboezeming en helaas geen echt verhaal ook al is het in 55 woorden. Meer iets voor een blog dus...
Grammatica & Spelling:
Voldoende
  • Lezenswaardig:
    60%
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
07.08.20
Feedback:
Ik kan sympathiseren met je gevoelens, Harry, en dat doe ik in dit geval hier onvoorwaardelijk. Maar dat betekent nog niet dat ik je stukje een goed verhaal moet vinden. Het is namelijk geen verhaal, het is noch min noch meer een uiting van ergernis. Dat moet ik hier zo vaak constateren: in veel van de 55 woordenverhalen gebeurt er niets, letterlijk niets. Wat valt er dan te vertellen?
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Lezenswaardig:
    60%
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
  • Harry Boerkamp 08.08.20
    Ik ben het deels met je eens Lieven. Toen ik de beelden op TV zag,had ik een gevoel van ergenis (van hoe heeft dit in hemelsnaam kunnen gebeuren) en een gevoel van mededogen. Toch blijft bij mij het gevoel overheersen dat in deze 55 woorden meer wordt gezegd (of voelbaar is ) in meer dan vele verhalen op deze site (in welke vorm dan ook).

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Emoticons: ;o = wink:d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!