55 woordenverhaal

Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”

Meedoen?

Alleen fictie komt in aanmerking. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld.

Ga s.v.p. naar het overzicht van deze schrijfactiviteit om ook jouw verhaal/gedicht toe te voegen.

242 Hits

Publicatie op:
Triest
Er zijn geen woorden voor als je de beelden op de televisie ziet. Honderdzevenendertig doden, vijfduizend gewonden en driehonderdduizend daklozen. Door één explosie met een verwoestende kracht. Je zult er maar wonen als gewone burger in een land dat de afgelopen decennia geteisterd werd door een burgeroorlog, een financiële crisis, corruptie en een coronacrisis.

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Triest"

© Harry Boerkamp
08.08.20
Feedback:
Ik me helemaal vinden in de feedback van Lieven. Over de inhoud zijn we het wel eens, maar het is niet meer dan een ontboezeming en helaas geen echt verhaal ook al is het in 55 woorden. Meer iets voor een blog dus...
 • Schrijfkwaliteit
  3/5
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
07.08.20
Feedback:
Ik kan sympathiseren met je gevoelens, Harry, en dat doe ik in dit geval hier onvoorwaardelijk. Maar dat betekent nog niet dat ik je stukje een goed verhaal moet vinden. Het is namelijk geen verhaal, het is noch min noch meer een uiting van ergernis. Dat moet ik hier zo vaak constateren: in veel van de 55 woordenverhalen gebeurt er niets, letterlijk niets. Wat valt er dan te vertellen?
 • Schrijfkwaliteit
  3.0/5
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
 • Harry Boerkamp 08.08.20
  Ik ben het deels met je eens Lieven. Toen ik de beelden op TV zag,had ik een gevoel van ergenis (van hoe heeft dit in hemelsnaam kunnen gebeuren) en een gevoel van mededogen. Toch blijft bij mij het gevoel overheersen dat in deze 55 woorden meer wordt gezegd (of voelbaar is ) in meer dan vele verhalen op deze site (in welke vorm dan ook).
07.08.20
Feedback:
Zeker triest Harry! Erg knap om dit in 55 woorden weer een onder de aandacht te brengen.
 • Schrijfkwaliteit
  4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
07.08.20
Feedback:
het is ook erg als je het nieuws volgt maar gelukkig wonen wij in een redelijk verdraagzaam land. Ik volg het nieuws niet meer omdat ik er niets aan kan veranderen maar jij dus wel! Het mag wel weer eens onder de aandacht worden gebracht! Dank je wel.
 • Schrijfkwaliteit
  4.0/5
Show more
1 van de 2 lezers vond deze review nuttig
 • Harry Boerkamp 07.08.20
  Ik denk altijd maar : wat een geluk dat ik in Nederland ben geboren. Vijfenzeventig jaar hebben we geen oorlog meegemaakt, alles gebeurt bijna in overleg met elkaar , goede medische voorzieningen etc etc.
  Met dit 55 woorden verhaal heb ik in feite willen laten zien dat ik het ook anders had kunnen treffen.

In elke boekenwinkel: