Voor schrijvers, door schrijvers

55 woordenverhaal

Waarom een verhaal in 55 woorden? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”
Alleen fictie. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in 55 woorden worden verteld.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 569
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Trein

| teun spaans
De treincoupé was overvol. Mensen duwden aan alle kanten tegen hem aan. Zijn autisme borrelde agressie op. Hij aarzelde. Zou hij? Met trillende hand pakte hij het uit zijn jaszak. Het mondkapje paste goed. De mensen keken hem aan. "Tante kwam zaterdag uit China," loog hij.
De een na de ander verliet de coupé. Rust.
Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.

Hits: 94

2.835

(De gemiddelde waardering is 2.8 door 6 stem(-men)

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 

Reacties   

# RE: TreinEwald Hagedorn 25-02-2020 10:23
De plot is leuk bedacht, maar de uitdrukking 'zijn autisme borrelde agressie op,' vind ik wat ongelukkig gekozen. Zowel vanuit het oogpunt van mensen met een autistische stoornis, als taalkundig gezien. 'Hij voelde agressie opborrelen (zonder het woord autisme te gebruiken) was m.i. fraaier geweest.
# RE: TreinGuido Aerts 25-02-2020 15:31
Het is uiteraard omwille van zijn autisme dat hij rust wil op de trein. Hoe dit correct te verwoorden binnen de beperking van 55 woorden is een andere zaak maar het woord vermijden heeft hier geen zin.
# RE: TreinEwald Hagedorn 25-02-2020 18:01
Guido, dat had ik wel begrepen, het is alleen zeer ongelukkig uitgedrukt. Zowel taalkundig erg lelijk, alsmede wanneer je iets meer van autisme weet en begrijpt.

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Sinterklaasprecentje

Geschreven door ©Inspiratiewater EE. Geplaatst in Cursiefje.
Hij staart me wat verwijtend aan, alsof hij zeggen wil: ”Nou, ben je niet blij met mij?” In zijn rug zit een gleuf. Verspilde moeite, ik kan er eigenlijk niets in kwijt. Bo...
Meer lezen van teun spaans ?
Actuele Top 3 van deze rubriek

Een mooi opgevoerd toneelstukje.

24, mei, 2020 Ingrid Bruggink

Zinloos

30, mrt, 2020 Connie van Vuuren

FEEDBACK

Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
 
-
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!