Voor schrijvers, door schrijvers

55 woordenverhaal

Waarom een verhaal in 55 woorden? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”
Alleen fictie. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden,  inclusief de titel, worden verteld.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 733

Trein

De treincoupé was overvol. Mensen duwden aan alle kanten tegen hem aan. Zijn autisme borrelde agressie op. Hij aarzelde. Zou hij? Met trillende hand pakte hij het uit zijn jaszak. Het mondkapje paste goed. De mensen keken hem aan. "Tante kwam zaterdag uit China," loog hij.
De een na de ander verliet de coupé. Rust.
Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© teun spaans
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 315
Publicatie op .
 
  Meer van deze schrijver:

Geef een waardering voor: "Trein"

Geschreven door teun spaans . Geplaatst in 55 woordenverhaal.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Grammatica & Spelling:
Passend in deze rubriek:
25.02.20
Feedback:
De plot is leuk bedacht, maar de uitdrukking 'zijn autisme borrelde agressie op,' vind ik wat ongelukkig gekozen. Zowel vanuit het oogpunt van mensen met een autistische stoornis, als taalkundig gezien. 'Hij voelde agressie opborrelen (zonder het woord autisme te gebruiken) was m.i. fraaier geweest.
  • Lezenswaardig:
    60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!