Voor schrijvers, door schrijvers
Toeter

55 woordenverhaal

Waarom een verhaal in 55 woorden? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”
Alleen fictie. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden,  inclusief de titel, worden verteld.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 715

Toeter

Een student komt op een elektrische deelscooter toeterend door de bocht. Zijn vriendin die achterop zit roept: “Wat doe je?"

“Ik probeer richting aan te geven maar weet niet waar het knopje zit,” zegt hij met een glimlach op zijn gezicht. 

Ik denk voor haar: ik hoop dat hij beter in de liefde is. 

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Eelco Visser
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 71
Publicatie op .

Geef een waardering voor: "Toeter"

Geschreven door Eelco Visser . Geplaatst in 55 woordenverhaal.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Grammatica & Spelling:
Passend in deze rubriek:
05.10.20
Feedback:
Grappig
Grammatica & Spelling:
Goed
Passend in deze rubriek:
Ja
 • Lezenswaardig:
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
02.10.20
Feedback:
In aanleg een leuk verhaaltje, maar wel wat opgerekt. Zo compact mogelijk is hier het credo. 'Zegt hij met een glimlach op zijn gezicht.' 'Zegt hij' is toch al voldoende, of anders iets van: 'Zegt hij nerveus'. En 'Ik hoop voor haar dat hij beter in de liefde is' klinkt veel vlotter.
Hoe weet je trouwens dat de jongen een student is en dat het zijn vriendin is die achterop zit? Ik zou zeggen: gebruik de uit te sparen woorden om in het begin duidelijk te maken dat je het stel kent.
Grammatica & Spelling:
Goed
Passend in deze rubriek:
Ja
 • Lezenswaardig:
  60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Eelco 02.10.20
  Bedankt voor de feedback, Bennie. Het klopt dat ik het verhaaltje ook op een andere manier kan vertellen. Compacter gaat echter niet. 55 woorden is al heel weinig. Overigens denk ik zeker te weten dat de jongen een student is. Of het zijn vriendin is, dat weet ik niet. Dit verhaal speelde zich af op het Zernike terrein in Groningen. Dat is de campus van de hogeschool en de universiteit.
  • Bennie Sieverink 02.10.20
   Zeg dan Eelco dat het op de campus was. De laatste zin is wel curieus. Je laat haar denken dat zij hoopt dat hij beter in de liefde is. Je mag toch aannemen dat zij dat wel weet. Tenzij ze elkaar nog maar net kennen.

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!