1 post
 • images/deelname/55_woorden.jpg
  Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.” Alleen fictie komt in aanmerking. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  1016 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 09-08-2020

Hits: 359

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Sprookjes

Aangepast: 10-08-2020
Ze zit op haar hurkjes voorovergebogen en aait voorzichtig zijn vacht.
Beertje snuffelt aan haar kleine handjes.
'Mag ik morgen weer, want konijntje is zó lief!'
'Hij is ook om op te eten,' zeg ik glimlachend.
'Natuurlijk mag je komen.'
Met grote ogen kijkt ze mij verschrikt aan...
 
Gossie... vergeet ik die verrekte wolf... 
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

19.08.20
Feedback:
Zeer leuk verhaaltje. Uit het leven gegrepen sprookje.
Show more
 • Louise van der Hee 14.10.20
  Dank je wel, Rudy.
  Sorry dat ik nu pas reageer, maar zie net pas jouw feedback en waardering.
  Ik ben er erg blij mee. Gr. Louise
10.08.20
Feedback:
Een compleet verhaaltje in 55 woorden, erg leuk! Alleen snap ik niet helemaal wat het beertje, het konijntje en de wolf nu precies met elkaar te maken hebben. Het beertje mag komen omdat het konijntje zo lief is?
Show more
 • Louise van der Hee 10.08.20
  Hi Anneke, dank je wel voor je opbouwende feedback. Ik begrijp de verwarring.
  Beertje is de naam van het konijntje en het kleine meisje schrikt van mijn opmerking dat het konijntje om op te eten is. ( doelend opdat ik hem zo lief vind) Ze schrikt en denkt aan de sprookjes waar een wolf in voor komt. Ben ik dan die wolf? Arm kind, denk ik en begin te mopperen op de boze wolf. Het is best lastig om in exact 55 woorden een pakkend verhaal te schrijven, maar ik blijf oefenen. Groetjes Louise

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Hij heeft de tijd!
707
Lezen?
55 woordenverhaal
Uitdagende klas
688
Lezen?
55 woordenverhaal
Liever broodjes!
627
Lezen?