1 post
 • images/deelname/55_woorden.jpg
  Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.” Alleen fictie komt in aanmerking. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld.
  1014 gepubliceerde inzendingen
 • 55 woordenverhaal
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Speurneus

Publicatie op : 19-08-2020

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Speurneus

342 Hits.

Uit gewoonte doet ome Jan nooit de wc-deur op slot. Hij zit om onbeduidende redenen zonder licht.

Plotsklaps zwaait de deur open. Staat zijn zoon daar. Oh sorry, zegt die.

Jan:’ hallo, je weet toch dat ik hier zit?’

Zoonlief:’ ik kan toch niet ruiken dat hier iemand zit?’

Waarop Jan zegt:’ Niet? Bijzonder.’

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

22.08.20
Feedback:
Prachtig wat je vertellen kunt in 55 woorden.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
20.08.20
Feedback:
leuk verhaaltje en bondig samengevat! Een pluim en vier sterretjes! Ga zo door Annamarie! Heb je al een boek geschreven ook? Liefs, Ingrid (vind je het trouwens goed dat ik sommige verhalen van je kopieer en op FB zet? Onder jouw naam? Ik hoor het graag! X Ingrid
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Annemarie Steenbergen 20.08.20
  Bedankt voor je mooie compliment Ingrid! Ook dat je mijn verhalen beschouw ik als een compliment Ik ga er ook van uit dat je dit onder mijn naam doet hoor, dat is ook integer alleen: wat is de meerwaarde van delen voor jouzelf? Ik ben zelf namelijk nog bezig met het maken van een facebookpagina waar mijn verhalen en gedichten op komen. Als je wil, kan ik je daarvan op de hoogte houden en je tzt als vriend uitnodigen. Hoor het graag, groetjes, Annemarie
  • Annemarie Steenbergen 22.08.20
   @Ingrid Welk forum is dat?
  • Ingrid Karsten 21.08.20
   ja dat lijkt me leuk Annamarie! Word graag uitgenodigd. Ik zit ook op een ander forum waar ik je gedichten wel eens zet. En iedereen reageert altijd zeer positief. Groetjes van mij
 • Ingrid Karsten 22.08.20
  Dat is een schizforum voor mensen met psychische beperkingen waar ik graag gedichtjes plaats. Dus vandaar Annemarie. Ik hoop dat het goed met je gaat! Veel liefs van Ingrid
20.08.20
Feedback:
Dit verhaaltje stinkt een beetje Annemarie :) Leuk geschreven!
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
In verbinding
613
Lezen?
Achter namen gaan zielen schuil
525
Lezen?
Column
Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens
502
Lezen?