Voor schrijvers, door schrijvers

55 woordenverhaal

Waarom een verhaal in 55 woorden? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”
Alleen fictie. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in 55 woorden worden verteld.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 563
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Speeltuig

| Lieven Vandekerckhove

 

Eén dag vóór de geïnduceerde geboorte van onze jongste gleed de arts zijn echograaf, toen het nieuwste speeltuig uit de gynaecologische winkel, over de buik van mijn echtgenote. Plots zei hij, ongevraagd: ‘Kijk, het is een jongetje.’ Ik kookte. ‘Nu moeten we hem alleen nog maar komen halen’, richtte ik mij tot mijn echtgenote.   

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 415

3.755

(De gemiddelde waardering is 3.8 door 4 stem(-men)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Kookwedstrijd

Geschreven door Jeroen van Berckum. Geplaatst in 55 woordenverhaal.
Kookwedstrijd‘Ik heb nog nooit zo’n lekker stuk vlees geproefd,’ zei het hoofd van de jury gelukzalig. ‘Het moet u heel wat inzet hebben gekost om het zo lekker te krijgen....
Actuele Top 3 van deze rubriek

Moffenhoer

12, mrt, 2020 Monique Cunnen

Eten

15, mrt, 2020 Ella Rombouts
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!