55 woordenverhaal

SCHRIJFACTIVITEIT: VERHAAL IN 55 WOORDEN

“In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld. 

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Sokken

Publicatie: | Leonardo Landgraaf

‘Robbie, kom eens even bij mama. Luister, Lars heeft zes rode, drie witte en negen groene sokken. Als Lars sokken in dezelfde kleur wil aantrekken, hoeveel paar heeft hij dan?’

‘Jezus mam, boeien.’

Anky geeft het op en stopt alle sokken in de wasmand.
Robbie pakt een Snicker en hij gaat verder met gamen.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
02.07.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Dit soort vragen kom ik ook tegen bij mijn tweewekelijkse activiteit als huiswerkbegeleider bij kinderen van 8 t/m 12 jaar. Het rekenen gaat ze meestal vrij makkelijk af, maar door de taalachterstand veroorzaakt de vraagstelling vaak een paniekreactie en slaan ze dicht.
Dat Robbie 'boeien' antwoordt, kan ik me levendig voorstellen. De hele dag op school gezeten en dan doet moeder het thuis nog eens dunnetjes over ;-)
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Ewald Hagedorn 02.07.22
  Niet tweewekelijks maar twee keer per week.
 • Leonardo Landgraaf 02.07.22
  Bedankt voor jouw inhoudelijke reactie, Ewald. Dat van die paniekreactie herken ik. Ben zelf rekenblind.
  Helaas heb ik nooit een huiswerkbegeleider gehad. Goed dat je die kinderen helpt!

  Leonardo
  • Ewald Hagedorn 02.07.22
   Leonardo, ik weet niet hoe oud of hoe jong jij bent, maar huiswerkbegeleiding bestaat pas sinds enkele jaren. In 'mijn tijd' bestond het nog niet,

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.