1 post
 • images/deelname/55_woorden.jpg
  Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.” Alleen fictie komt in aanmerking. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  1016 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 01-02-2021

Hits: 224

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Slimst

Aangepast: 01-02-2021
Zoals iedereen ondertussen al weet, had Johan een vriendin, maar ze was met zijn beste vriend Karel een verhouding begonnen.
Johan liet haar gaan, want dit is een vrij land.
Misschien draait het nog uit in mijn voordeel, dacht Johan.
Een paar maanden later had hij een nieuwe vriendin die écht van hem hield.
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

01.02.21
Feedback:
Wel Lars, je hebt me inderdaad verrast met je verhaaltje. De titel deed een belletje rinkelen bij mij :). Naar het schijnt zijn de drie protagonisten vertrokken voor een langer verhaal. :)
Show more
01.02.21
Feedback:
Vraagt om een vervolg he... Komt eraan!
Show more
 • lieven vandekerckhove 01.02.21
  Ik was wel verrast door dit stukje. Gelukkig heb ik het verhaaltje gelezen (want je weet dat ik allesbehalve veel lees hier), maar de titel deed een beetje rinkelen. En inderdaad, Johan en Karel waren van de partij. En nu ben jij ook al een vervolg aan het breien. :)

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Gokje3
383
Lezen?
55 woordenverhaal
Straf
345
Lezen?
55 woordenverhaal
atlas
310
Lezen?