Klik op een van de onderwerpen voor meer informatie!

SCHRIJFACTIVITEIT: 55WOORDEN
Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.” Alleen fictie komt in aanmerking. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld. 
 
OOK MEEDOEN?
Tekst inzenden:
Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Door, na eerst in te loggen op JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN

Eerst inloggen s.v.p.!

WAARDERING
HITS
356
AANGEPAST: 11-02-2021

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
13.02.21
Graag je feedback a.u.b.:
Een Rotterdamse huisarts, die zijn patiënt in Venloos dialect fluisterend te woord staat? Foei! En dan: '(...) letterlijk en figuurlijk van de wap'? Klinkt dubbel zielig voor meneertje Engel, maar wat heeft dat precies voor consequenties? En wie mag die Erik toch wezen, Annemarie? Vragen, vragen, vragen. In afwachting van antwoorden alvast drie sterren.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Annemarie Steenbergen 13.02.21
  Beste Hans, het kenmerk van fictie is volgens mij dat de schrijver een verhaal bedenkt. Spelen met feiten en fantasie hoort daarbij. Dus of Willem nu uit Rotterdam of ergens uit Brabant komt maakt mij niks uit. En Erik Groenendijk is de Erik waar ik hier naar verwijs. Evengoed bedankt voor je sterren, groetjes, Annemarie
  • Annemarie Steenbergen 14.02.21
   @HansVillerius Hoi Hans, letterlijk van de wap aangezien hij een wappie is. Figuurlijk omdat het verwijst naar ‘van de wap zijn’ wat zoiets betekent als in de war, verward zijn, op z’n brabants.
  • W.J. (Hans) Villerius 13.02.21
   Die Erik G. kende ik niet. Volg het nieuws nogal selectief. Huldigt nogal rechtse standpunten, geloof ik. Over nieuws gesproken: Wanneer je fantasie met feiten mengt, kom je gevaarlijk dicht bij fake-news of zelfs smaad. Oppassen dus! Blijf ik toch nog steeds zitten met het probleem: Hoezo letterlijk en figuurlijk? Ben benieuwd. Hartelijke groet, WJ(H)V
12.02.21
Graag je feedback a.u.b.:
Goed bij elkaar bedacht. Leuk verhaal!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig