1 post
 • images/deelname/55_woorden.jpg
  Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.” Alleen fictie komt in aanmerking. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld.
  1014 gepubliceerde inzendingen
 • 55 woordenverhaal
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

schrijfwedstrijd

Publicatie op : 17-01-2021

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

schrijfwedstrijd

287 Hits.
Ze is nog steeds niet tevreden.
Ik mis nog iets, denkt ze.
Ze leest de tekst nog eens door en voegt weer een aantal regels toe.
Verdorie, nu heeft ze het aantal woorden overschreden.
Welke zinnen kan ze verwijderen zonder het verhaal te verknoeien?
Een uurtje later drukt ze op “verzenden”.
Spannend zo’n wedstrijd!
 
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

03.02.21
Feedback:
Leuk geschreven, Manuel.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
20.01.21
Feedback:
Leuk en herkenbaar.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
19.01.21
Feedback:
Ja, 55 woorden passen en meten is een sport op zich. Ik vind het zelf verschrikkelijk leuk om te doen en te lezen.
Als ik je een tip mag geven, kijk dan nog eens naar het dubbele gebruik van het woordje "nog". Aardig als "oplapwoordje" maar hier te veel.

Je schrijft: "Ze leest de tekst nog eens door en voegt nog een aantal regels toe." Probeer een vervanging te vinden. Bijvoorbeeld. Ze leest de tekst weer door en voegt nog een aantal regels toe. '

Degene die beweerde "Schrijven is schrappen" had het bij het verkeerde eind. Schrijven is schrappen, schrappen en nog eens schrappen. In tussentijd lezen, herlezen en bijschaven tot je denkt : ja dit is het!
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Manuel Vonken 21.01.21
  Bedankt Edith, voor je feedback. 55 Woordenverhalen, blijft voor mij een oefening om met weinig woorden veel te zeggen. Ik ga het wel aanpassen.

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Hypocriet
319
Lezen?
55 woordenverhaal
Angst
299
Lezen?
Column
Multitasken in het kabinet
292
Lezen?