1 post
 • images/deelname/55_woorden.jpg
  Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.” Alleen fictie komt in aanmerking. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld.
  1021 gepubliceerde inzendingen
 • 55 woordenverhaal
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Ruttes leiderschap is als een versleten mat.

Publicatie op : 15-03-2021

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Ruttes leiderschap is als een versleten mat.

234 Hits.
Deze verkiezingen zijn de belangrijkste verkiezingen sinds de Tweede Wereldoorlog. Nooit eerder stonden we voor zulke grote uitdagingen. De lezersbrief in het Parool van vandaag over het leiderschap van Rutte was me uit het hart gegrepen. De mat is aan vernieuwing toe voordat er nog meer ongelukken gebeuren.

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

16.03.21
Feedback:
Uit uw stekelige woordenwisseling met ene Els maak ik op, dat u gegrepen bent door een opiniestukje in het Parool van 15 maart. De betreffende tekst van Johan Oostlander uit Amsterdam heb ik er eens op nagelezen (vanaf “Afgelopen week heb ik…” tot en met “…nog meer ongelukken gebeuren.”) Ja, nou en? U hebt een en ander samengevat in 55 woorden. Dat is toch geen fictie, meneer, maar diefstal, zolang u de bron niet vermeldt.
 • Waardering
  20%
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
15.03.21
Feedback:
Het spijt me, Harry, maar ik moet Els gelijk geven. De instructie van Schrijverspunt laat er voor het 55 woordenverhaal geen twijfel over: het moet gaan om 'een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind.' Helaas zie ik in deze rubriek steeds meer teksten verschijnen die langs geen kanten als een verhaal kunnen gekwalificeerd worden. Zo stom (!) is de opmerking van Els dus niet.
 • Waardering
  40%
Show more
2 van de 2 lezers vond deze review nuttig
15.03.21
Feedback:
Helaas geen verhaal, maar alleen een mening.🤔
 • Waardering
  40%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Harry Boerkamp 15.03.21
  Als je even de moeite had genomen om de ingezonden brief in het Parool te lezen , had je niet zo'n stomme opmerking gemaakt.
  • Els 15.03.21
   Wat een felle reactie als iemand je mening niet deelt. Als variant op je reactie: Als je even de moeite had genomen om de voorwaarden bij deze rubriek te lezen , had je niet zo'n stomme opmerking gemaakt.

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Een dilemma
566
Lezen?
Column
Dilemma(2).
538
Lezen?
Een dapper besluit.
537
Lezen?
De kattenrug auto.
522
Lezen?
55 woordenverhaal
Onzekerheid
516
Lezen?