55 woordenverhaal

Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”
Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind.

155 Hits

Publicatie op:
Ruttes leiderschap is als een versleten mat.
Deze verkiezingen zijn de belangrijkste verkiezingen sinds de Tweede Wereldoorlog. Nooit eerder stonden we voor zulke grote uitdagingen. De lezersbrief in het Parool van vandaag over het leiderschap van Rutte was me uit het hart gegrepen. De mat is aan vernieuwing toe voordat er nog meer ongelukken gebeuren.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Ruttes leiderschap is als een versleten mat."

© Harry Boerkamp
16.03.21
Feedback:
Uit uw stekelige woordenwisseling met ene Els maak ik op, dat u gegrepen bent door een opiniestukje in het Parool van 15 maart. De betreffende tekst van Johan Oostlander uit Amsterdam heb ik er eens op nagelezen (vanaf “Afgelopen week heb ik…” tot en met “…nog meer ongelukken gebeuren.”) Ja, nou en? U hebt een en ander samengevat in 55 woorden. Dat is toch geen fictie, meneer, maar diefstal, zolang u de bron niet vermeldt.
 • Schrijfkwaliteit
  1.0/5
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
15.03.21
Feedback:
Het spijt me, Harry, maar ik moet Els gelijk geven. De instructie van Schrijverspunt laat er voor het 55 woordenverhaal geen twijfel over: het moet gaan om 'een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind.' Helaas zie ik in deze rubriek steeds meer teksten verschijnen die langs geen kanten als een verhaal kunnen gekwalificeerd worden. Zo stom (!) is de opmerking van Els dus niet.
 • Schrijfkwaliteit
  2.0/5
Show more
2 van de 2 lezers vond deze review nuttig
15.03.21
Feedback:
Helaas geen verhaal, maar alleen een mening.🤔
 • Schrijfkwaliteit
  2.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Harry Boerkamp 15.03.21
  Als je even de moeite had genomen om de ingezonden brief in het Parool te lezen , had je niet zo'n stomme opmerking gemaakt.
  • Els 15.03.21
   Wat een felle reactie als iemand je mening niet deelt. Als variant op je reactie: Als je even de moeite had genomen om de voorwaarden bij deze rubriek te lezen , had je niet zo'n stomme opmerking gemaakt.