1 post
 • images/deelname/55_woorden.jpg
  Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.” Alleen fictie komt in aanmerking. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld.
  1015 gepubliceerde inzendingen
 • 55 woordenverhaal
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Rolmodel

Publicatie op: 21-03-21

Annemarie Steenbergen

Profiel bekijken?

Klik hier!

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Rolmodel

277 Hits.

‘Mam, wat betekent contaminatie?’

‘Schatje, besef jij je wel, dat ik als moeder zijnde geen tijd hiervoor heb? Mijn mobiel is kwijt, weet jij wel hoe duur dat ding kostte? Vertel dat niet tegen je vader. Hij irriteert zich sowieso aan mijn verwardheid. Ach, hier is die. Is je moeder even door de war!’

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

28.03.21
Feedback:
Jep, dat zijn een paar mooie voorbeelden
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
27.03.21
Feedback:
Fijn!
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
24.03.21
Feedback:
Leuk geschreven, Annemarie. Toch een kritische noot: het lijkt erop dat je vreest dat je stukje niet wordt begrepen. De lezer is echter niet dom en heeft de cursiveringen niet nodig. Als schrijver je eigen grappen uitleggen maakt het minder sterk en die enkele lezer die je stukje inderdaad niet begrijpt... ach, neem dat voor lief.
 • Waardering
  100%
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
 • Annemarie Steenbergen 24.03.21
  Hoi Ewald bedankt voor je waardering en feedback. Dat was idd de reden dat ik dat deed. Ik zal mijn “grappen” voortaan niet meer uitleggen!!!

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
In verbinding
614
Lezen?
Achter namen gaan zielen schuil
525
Lezen?
Column
Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens
503
Lezen?