Voor schrijvers, door schrijvers

55 woordenverhaal

Waarom een verhaal in 55 woorden? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”
Alleen fictie. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden,  inclusief de titel, worden verteld.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 732

Robert Capa

Al heeft hij nog zeker achttien foto’s over: hij wil haar nú terugzien, desnoods alleen haar hemelse voeten. Dus eerst langs de eenuurservice, en pas dan naar zijn studentenkamer, waar de eenzaamheid wel weer als vanouds zal toeslaan.

Want wat zei Capa destijds? If your pictures aren't good enough, you're not close enough.

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Jaap Slingerland
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 114
Publicatie op .

Geef een waardering voor: "Robert Capa"

Geschreven door Jaap Slingerland . Geplaatst in 55 woordenverhaal.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Grammatica & Spelling:
Passend in deze rubriek:
27.07.20
Feedback:
Goed stukje Jaap maar het had m.i. wat langer gemogen. Ik hoop dat ik je hier niet mee beledig. Toch heb je in de weinig woorden goed verteld waar het om draait en geef ik je een dikke pluim (vier sterren)
Groetjes Ingrid (neem gerust een kijkje bij mijn werk)
 • Lezenswaardig:
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Jaap Slingerland 27.07.20
  Hey Ingrid,

  Dank je voor de eerste reactie op al mijn schrijfsels hier op Schrijverspunt! Het stukje begon zijn bestaan als een ultrakortverhaa l (UKV) van 99 woorden, dus het kan goed dat je het ontbreken van de andere helft nog ziet. Er moet altijd wat te raden overblijven en die balans is fragiel. Bedankt voor je sterren! (Kan het zijn dat ik ze niet zie?) Ik zal ook eens rondneuzen bij jouw werk.
  • Ingrid Karsten 28.07.20
   ja ik heb je echt vier sterren gegeven hoor. Zal het nog eens doen maar volgens mij heb ik het al gedaan. Ga het nog eens teruglezen. Groetjes van Ingrid

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!