Voor schrijvers, door schrijvers

55 woordenverhaal

Inzendingen: 917
Waarom een verhaal in 55 woorden? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”
Robert Capa
© Jaap Slingerland op .
Aantal hits: 186

Al heeft hij nog zeker achttien foto’s over: hij wil haar nú terugzien, desnoods alleen haar hemelse voeten. Dus eerst langs de eenuurservice, en pas dan naar zijn studentenkamer, waar de eenzaamheid wel weer als vanouds zal toeslaan.

Want wat zei Capa destijds? If your pictures aren't good enough, you're not close enough.

Dit artikel delen?
Feedback voor schrijfactiviteiten

Hier jouw review voor: "Robert Capa"

Geschreven door Jaap Slingerland . Geplaatst in 55 woordenverhaal.
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.
(160)
193 commentaren
10 nuttige stemmen.
27.07.20
Feedback schrijfkwaliteit
Goed stukje Jaap maar het had m.i. wat langer gemogen. Ik hoop dat ik je hier niet mee beledig. Toch heb je in de weinig woorden goed verteld waar het om draait en geef ik je een dikke pluim (vier sterren)
Groetjes Ingrid (neem gerust een kijkje bij mijn werk)
 • Waardering schrijfkwaliteit
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Jaap Slingerland 27.07.20
  Hey Ingrid,

  Dank je voor de eerste reactie op al mijn schrijfsels hier op Schrijverspunt! Het stukje begon zijn bestaan als een ultrakortverhaa l (UKV) van 99 woorden, dus het kan goed dat je het ontbreken van de andere helft nog ziet. Er moet altijd wat te raden overblijven en die balans is fragiel. Bedankt voor je sterren! (Kan het zijn dat ik ze niet zie?) Ik zal ook eens rondneuzen bij jouw werk.
  • Ingrid Karsten 28.07.20
   ja ik heb je echt vier sterren gegeven hoor. Zal het nog eens doen maar volgens mij heb ik het al gedaan. Ga het nog eens teruglezen. Groetjes van Ingrid
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart