T.g.v een storing zijn er mogelijk problemen bij bepaalde gebruiksmogelijkheden. We onderzoeken momenteel de oorzaak en werken aan een oplossing. Onze excuses voor het ongemak.

55 woordenverhaal

Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”

Meedoen?

Alleen fictie komt in aanmerking. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld.

Ga s.v.p. naar het overzicht van deze schrijfactiviteit om ook jouw verhaal/gedicht toe te voegen.

143 Hits

Publicatie op:
Rebels

In dit stuk mocht ik niet dichten, wat ik lekker toch wel deed. Na filosofisch overpijnzen, deel ik mijn persoonlijk leed: “Mijn natuur beschouw ik wel, als die van een toprebel!” Fictie is dit ook al niet, weet iedereen die dit nu ziet. Het is waar maar weet hierbij: “Wat schreef zij toch lekker vrij!”


Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Rebels"

© Anita Hendricks
13.02.21
Feedback:
Rebels en vrij? Dat mag dan misschien zo wezen, maar echt 'lekker' vind ik 'overpijnzen' niet. Ook aan het kommagebruik mankeert volgens mij het e.e.a.: de komma's voor 'deel' en voor 'als' mogen weg; tussen 'waar' en 'maar' kan er beter wel één.
  • Schrijfkwaliteit
    3.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
13.02.21
Feedback:
Geen echt 55 woordenverhaal, maar wel een leuke vondst. Daarom toch 4 sterren.
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
  • Anita Hendricks 13.02.21
    Er zitten niet eens 55 woorden in. Stiekem zijn het er 56 en ik heb 'm puur voor de grap geschreven, haha!

In elke boekenwinkel: