Voor schrijvers, door schrijvers

55 woordenverhaal

Waarom een verhaal in 55 woorden? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”
Alleen fictie. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in 55 woorden worden verteld.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 563
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Psalm 79

| Grietje Dekker
Een zeer christelijke oom werd 79 jaar. Zijn veel minder christelijke familie kwam hem feliciteren. Zoals gebruikelijk wilde hij zijn verjaardagspsalm gaan voorlezen. Tot verbazing van de familie zag hij daar plotseling van af. Thuisgekomen zocht de familie snel de betreffende psalm op. De eerste woorden waren: “O God, de heidenen zijn gekomen!”
Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 404

(De gemiddelde waardering is 5 door 1 stem(-men)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Scherven brengen geluk!

Geschreven door Pieter Wouter Broekharst. Geplaatst in Cursiefje.
Scherven brengen geluk. Vanwege haar buitenmaten en ruimbemeten zolen werd Bertie “Dikke Bertha met de grote voeten” genoemd, zonder een historisch verband tussen een houw...
Meer lezen van Grietje Dekker ?
Actuele Top 3 van deze rubriek

Moffenhoer

12, mrt, 2020 Monique Cunnen

Vergroenen

15, mrt, 2020 Eelco Visser
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!