55 woordenverhaal

Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”

Meedoen?

Alleen fictie komt in aanmerking. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld.

Ga s.v.p. naar het overzicht van deze schrijfactiviteit om ook jouw verhaal/gedicht toe te voegen.

512 Hits

Publicatie op:

Meer schrijfactiviteiten? Klik hier.

Protest
 

Het eerste leerjaar was niet erg vlot verlopen voor Jesse, ze had er een afkeer van de school aan over gehouden. ‘Waarom heb jij mij ingeschreven!’, stampvoette ze furieus toen mama haar na de vakantie opnieuw naar school bracht, ‘Ik zou willen dat naar school gaan een hobby was, dan kon ik ermee ophouden!’


Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Protest"

© Lieven Vandekerckhove
25.01.20
Feedback:
Correctie ivm oude waarderingen.
 • Schrijfkwaliteit
  4/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • E.M.L.A. E 25.01.20
  Leuk! Zo heb ik er nooit tegen aan gekeken trouwens.
  Grappig ook zoals zij een hobby beschouwt. Als iets dat toch maar tijdelijk is, waar je a la moment een punt achter kunt zetten.
  -tussen haakjes- wat zal zij nog raar op haar neus kijken, want eenmaal ouder geworden blijft er weinig over dan accepteren en doorzetten.
  • E.M.L.A. E 26.01.20
   @lievenaugust a la moment een punt achter kunt zetten >> dat was een staaltje spreektaal (uit familiekring) waar dus geen snars van klopt, Lieven. Een hulpvaardig lid van Schrijverspunt wees mij op mijn uitdrukking. Niet à la, maar au. Ach ik ben Hollandse en kan me daar maar beter aan houden.
  • Lieven Vandekerckhove 25.01.20
   Daar heb je - weeral - helemaal gelijk in Edith. :-)
 • Rebelle van Reymerswael, schrijfgek 25.01.20
  Herkenbaar! Er gaat niks boven je vrijheid. :lol:

In elke boekenwinkel: